Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Vineri, 22/02/2019

          Joi, 21 februarie, ora 22.00. În Baza 90 Transport Aerian Otopeni a aterizat aeronava care a adus în țară Drapelul de Luptă și ultimul detașament din Batalionul 812 Protecţia Forţei „Șoimii Carpaţilor”, la finalul celor șase luni de misiune în teatrul de operaţii din Afganistan.

          La aeronavă, militarii bistriţeni, sub comanda locotenent-colonelului Dan-Valer Orza, au fost întâmpinaţi de generalul de brigadă Mircea Gologan, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.


Joi, 21/02/2019

          Mai este foarte puţin până când militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Scorpionii Albaștri” vor raporta „Gata de misiune!”.

          Apărătorii cerului se află în Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană unde desfășoară ultima etapă în pregătirea lor prin rezolvarea unor situații tactice și executarea trageri de luptă cu complexul antiaerian 2x35mm Oerlikon.

          Detaşamentul va participa în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia pentru asigurarea Prezenței Înaintate Consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianţei.


Miercuri, 20/02/2019

           Potrivit Calendarului Sportiv pe anul 2019, cu ocazia Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar care se serbează anual, la data de 18 februarie, în unităţile militare şi instituţiile militare de învăţământ s-au organizat activităţi sportive în care au fost angrenaţi militari, indiferent de grade, funcţii, vârstă şi sex.


Miercuri, 20/02/2019

          Marţi, 19 februarie a.c., în Baza Militară Aeriană Kandahar, a avut loc ceremonia militară prilejuită de predarea – primirii misiunii între Batalionul 812 de Protecţia Forţei “Şoimii Carpaţilor” şi Batalionul 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei”. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa comandantului Comandamentului Forţelor Întrunite, generalul maior Dorin Ioniţă şi a locţiitorului pentru resurse a şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul de brigadă Liviu Marian Mazilu.


Miercuri, 20/02/2019

          Țintă distrusă! au raportat militarii Batalionului 83 LAROM „Bogdan I” la finalul tragerilor de luptă cu muniție reală LAR 160mm Mk-4, activitate desfășurată în poligonul din zona Cincu.

          Activitatea a avut un real succes, toate obiectivele stabilite de comandantul batalionului, locotenent colonel Florin Coteț, fiind atinse.


Miercuri, 20/02/2019

În data de 11 februarie a.c., Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a aniversat 100 de ani de înființarea unității.


Miercuri, 20/02/2019

           Este vorba despre iniţiativa "Eu şi animalul meu de companie" a echipei EPSON România, în colaborare cu fotograful Cristian Şuţu, care a oferit posesorilor de animale de companie ocazia unei ședințe foto profesionale împreună cu acestea, fie că au blană, pene sau solzi.

           Aceştia au considerat că s-ar potrivi în context și reprezentați ai Ministerului Apărării Naţionale la acest eveniment, împreună cu câinii care servesc patria alături de ei.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea