Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Marţi, 16/04/2024

La sediul comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” s-a desfășurat o vizită a șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad.

La activitate, au participat, de asemenea, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin și locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul de brigadă Marian Dragomir.

În cadrul vizitei, șeful Statului Major al Apărării, s-a adresat întregului personal al marii unități dobrogene și i-a îndemnat pe militari să rămână concentrați pe îndeplinirea sarcinilor încredințate.


Marţi, 16/04/2024

Modulul de instruire al soldaților gradați profesioniști seria III februarie 2024, care s-au instruit în cadrul Batalionului 468 Apărare Antiaeriană ,,Trotuș", s-a încheiat.

Zilele petrecute în cazarmă și pe terenul de instrucție le-a demonstrat că pentru a fi cel mai bun este nevoie să uiți de durere, frig, somn și foame, într-un cuvânt, să faci sacrificii.

Astfel, la finalul pregătirii inițiale, noii noștri colegi au confirmat un nivel înalt de pregătire, calități de buni luptători și perspective de adevărăți vânători de munte.


Marţi, 16/04/2024

Ultimele două săptămâni au reprezentat un bun prilej de instruire pentru militarii din microstructurile de cercetare ale Batalionului 49 Apărare CBRN "Argeș", prin dislocarea acestora la Centrul de Instruire pentru Operații în Mediu CBRN Valea Poienii, în vederea participării la tabăra de instrucție la cursul de apă.


Marţi, 16/04/2024

O săptămână plină de provocări, în care, structuri ale Forțelor Terestre, aeronave și personal din cadrul Forțelor Aeriene, împreună cu militari ai Grupului de Luptă al NATO dislocat în România, și-au testat calitățile fizice și deprinderile specifice luptei în teren muntos, greu accesibil, prin desfășurarea unui exercițiu complex, în poligonul de instrucție Păiș din județul Covasna.


Joi, 11/04/2024

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” a participat cu aproximativ 300 de militari, alături de aliați din Franța, Belgia, Polonia, Portugalia și Macedonia de Nord, la exercițiul de instruire în comun „RED SCORPIONS 24.11.1”, în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu.

„Scorpionii Roșii” s-au antrenat timp de două săptămâni executând ședințe individuale de tragere cu armamentul ușor de infanterie, cu armamentul de pe tehnica de luptă și un exercițiu tactic cu trageri de luptă, cu scopul de a crește coeziunea unităților aliate.

 


Joi, 11/04/2024

Militari din cadrul Corpului de Reacție Rapidă Lille, din Franța, s-au deplasat, în perioada 9-10 aprilie, în cadrul unei vizite în România, la comandamentul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, unde au fost primiți de comandantul marii unități, colonelul Ștefan-Claudiu Topor.

Delegația din Franța a participat la activități specifice organizate de marea unitate focșăneană în aria de responsabilitate și au vizitat Mausoleul Eroilor de la Mărășești, unde au depus o coroană de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut.

 


Luni, 08/04/2024

Duminică, 7 aprilie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, a avut loc, în prezența directorului instituției, colonelul Mihai Pîrva, ceremonia de înălțare pe catarg a Drapelului Naţional al României şi a Drapelului Alianţei Nord-Atlantice (NATO), în contextul împlinirii a 20 de ani de la aderarea oficială a țării noastre la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

De asemenea, pe timpul ceremoniei au fost intonate imnul național al României și imnul Alianței Nord-Atlantice și au fost prezentate câteva aspecte privind însemnătatea acestei zile.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea