Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Vineri, 22/10/2021

Brigada 15 Mecanizată ”Podu Înalt” a organizat ieri, 21 octombrie, ,”Cupa presei la tir”, ediția 2021, activitate înscrisă în seria manifestărilor dedicate Zilei Armatei României.

Evenimentul s-a desfășurat în Poligonul Mogoșești și a reunit jurnalişti ieșeni din presa scrisă, audio-vizuală şi din mediul online care s-au întrecut în cadrul unei competiții de tras cu arma.


Vineri, 22/10/2021

A doua săptămână a exercițiului „SILVANIA 21” a găsit Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania” în pozițiile de tragere și în punctele de observare, susținând cadrele militare din comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, la trageri de instrucție și apreciere.

Activitățile au continuat prin deservirea concurenților care au participat la concursurile de tragere ale artileriei. Cu acest prilej, Divizia 4 Infanterie „Gemina” și-a desemnat cei mai buni trăgători de artilerie, la nivel piesă, pluton și baterie.


Vineri, 22/10/2021

Purtată de-a lungul traseului Vatra Dornei- Bistrița, ștafeta roșie a ajuns în data de 21 octombrie, în garnizoana Bistrița și a fost predată la Monumentul Eroilor comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, colonelul Cornel- Traian Scurt.

Ștafeta a fost aplaudată pe traseu de artileriștii brigăzii la monumentele eroilor din localitățile Tiha Bârgăului și Prundu Bârgăului.


Vineri, 22/10/2021

Întâmpinați de aplauzele elevilor Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, voluntarii Invictus au ajuns și la Câmpulung Moldovenesc. Au predat simbolic ștafeta, dar în realitate au predat responsabilitatea de a îndeplini scopul acestui demers – întregirea Drapelului Național, la Carei, de Ziua Armatei României.


Vineri, 22/10/2021

Voluntari ai grupului Invictus România participă, în perioada 1-25 octombrie, la cea de-a VIII-a ediție a Ștafetei Veteranilor, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei Române - 25 octombrie.

La manifestarea sportivă, dedicată eroilor neamului românesc, participă alergători din viața civilă și militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum și militari răniți în teatrele de operații.


Vineri, 22/10/2021

În semn de recunoștință față de eroii neamului, militarii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene ”Andrei Mureşianu” au desfășurat, în data de 21 octombrie, activități de curățenie și întreținere a mormintelor în Cimitirul Eroilor din Muntele Rece.

Militarii și eroii au în comun iubirea pentru țară și îmbrățișarea valorilor jurământului militar demonstrate de eroii neamului care au luptat până la moarte pentru propășirea identității naționale.


Vineri, 22/10/2021

În data de 21 octombrie, primii militari din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a IX-a, au plecat din baza militară BemowoPiskie spre destinația mult așteptată, România, Focșani.

În ultimele șase luni, artileriștii antiaerieni vrânceni s-au antrenat intens alături de aliații americani, britanici, polonezi și croați aparținând Grupului de Luptă din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, demonstrând că dețin un nivel înalt de profesionalism.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea