Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Vineri, 17/05/2024

Anul acesta, la 12 mai, membrii, colaboratorii, simpatizanții și beneficiarii am sărbătorit 16 ani de existență și realizări ale Fundației „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruință”, ani dedicați, exclusiv, în beneficiul personalului militar și civil din Armata României.


Vineri, 17/05/2024

De la simplu la complex, de la lupta în tanșee la cea în localitate, instrucția în cadrul exercițiului "WIND SPRING 24" a reușit să atingă o gamă largă de situații care pot apărea pe câmpul de luptă modern, indiferent de complexitatea acestora.

Ne instruim pentru a ne perfecționa deprinderile, iar de această dată, îi avem alături de noi și pe militarii din cadrul Grupului de Luptă NATO (FLF BG - FRA FN), ocazie ce ne oferă prilejul de a ne dezvolta într-un cadru multinațional.

 


Vineri, 17/05/2024

La începutul săptămânii, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, au avut loc trageri demonstrative cu tancul de luptă principal (MBT) K-2 „Black Panther”, dezvoltat de Hyundai Rotem, Coreea de Sud.


Vineri, 17/05/2024

Militarii Batalionului 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara” execută, în perioada 13-17 mai, activități specifice de instruire în teren muntos, în poligonul de instrucție Csipkes, din proximitatea localității Brețcu.

Aceste activități au rolul de a îmbunătăți și menține capacitatea de luptă și de a dezvolta coeziunea și lucrul în echipă.

 


Vineri, 17/05/2024

Militarii Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” se instruiesc alături de partenerii NATO din cadrul Grupului de Luptă, dislocat în țara noastră, în cadrul exercițiului „EAGLE STEEL 24”, în proximitatea poligonului din garnizoana Turda.

În cadrul acestui exercițiu, accentul a fost pus pe o gamă largă de provocări pentru militari, ceea ce a reprezentat o demonstrație a capacității și a pregătirii într-un cadru multinațional.

 


Marţi, 14/05/2024

În data de 9 mai, în Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu", din Sibiu, soldații profesioniști, seria I / 2024, au participat la ceremonia militară dedicată prezentării Drapelului de Luptă al unității - simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare, care evocă trecutul de luptă al poporului român pentru libertatea națională și tradițiile unității.

În același cadru festiv, soldaților profesioniști le-a fost prezentat steagul de identificare al instituției de învățământ, pe care este înscrisă deviza academiei, „SEMPER UNA", în traducere, „MEREU ÎMPREUNĂ".


Marţi, 14/05/2024

Centrul de Pregătire Militară din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu", din Sibiu, a desfășurat, în data de 8 mai, masa rotundă cu tema „Provocări și adaptări privind organizarea și desfășurarea pregătirii militare a studenților din perspectiva implementării Concepției de reorganizare a sistemului de formare continuă nonuniversitară din Forțele Terestre".


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea