Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Joi, 13/01/2022

18 “Gheparzi de fier” au luat startul la competiția sportivă „Norwegian Foot March”, care s-a desfășurat în această săptămână, în apropierea bazei de antrenament din Bemowo Piskie.


Joi, 06/01/2022

În data de 5 ianuarie, la sediul Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan'' din Bistrița, au fost conferite, într-un cadru festiv, în numele Alteței Sale Regale, Principele Radu, al șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu și Invictus România, în semn de apreciere, Certificate de apreciere și Medalia Invictus, militarilor activi, în rezervă și retragere și rezerviștilor voluntari din cadrul brigăzii, a Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud și militarilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.


Marţi, 04/01/2022

Zi importantă la sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” din Brașov, unde a avut loc citirea Ordinului de înaintare în gradul de colonel a locțiitorului comandantului brigăzii, locotenent colonelul Cristian-Tiberiu Cristescu.

Cu această ocazie, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, colonelul Ilie-Marian Dragomir, l-a felicitat pentru gradul dobândit și i-a transmis mult succes în carieră.


Marţi, 04/01/2022

În data de 3 ianuarie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, s-a desfăşurat festivitatea de înaintare în gradul de colonel, a locotenent-colonelului Daniel Paraschiv Bondoc şi în gradul de locotenent-colonel, a maiorului Mihaela Constantin-Marceliu Dojan.

De asemenea, marţi, 4 ianuarie, la sediul marii unităţi a avut loc citirea Ordinului de înaintare în gradul de colonel a locotenent-colonelului Nicolae Sterian Bumbaru.

Felicitări pentru gradul dobândit şi succes în carieră!


Miercuri, 29/12/2021

                În această săptămână, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană "Gheparzii de fier", dislocați în Polonia, au executat un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice de nivel baterie.

                Exercițiul s-a desfășurat în poligonul Wierzbiny și a avut ca principal obiectiv antrenarea secțiilor complexului antiaerian GEPARD și a militarilor plutonului sprijin de a acționa sincronizat într-un mediu de luptă complex.


Luni, 27/12/2021

                     În Ajunul Crăciunului, un grup de colindători din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană "Gheparzii de fier" au răspândit bucuria sărbătorilor de iarnă tuturormilitarilor Grupului de Luptă din Polonia.

                     Aliații au fost plăcut surprinși de tradiția românilor și au întâmpinat cu entuziasm corul, oferindu-le turtă dulce și bomboane.


Luni, 27/12/2021

              Pentru noi toți, astăzi este Ajunul Crăciunului. Pentru unii, Ajunul Crăciunului este, printr-o fericită coincidență, și ziua de naștere. Pentru maiorul (rtr.) Vasile Pop, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, din Cluj-Napoca, anul acesta, 24 decembrie reprezintă ziua în care a împlinit un secol de viață.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea