Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Joi, 25/04/2024

Militarii detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians”, dislocat în Polonia, a executat, în cadrul exercițiului SABER STRIKE - parte a exercițiului multinațional DEFENDER 24, trageri reale cu complexele antiaeriene Gepard.

Începând cu luna aprilie, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” se instruiește în comun, alături de aliații din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.

 


Joi, 25/04/2024

În data de 19 aprilie, în baza Camp Butmir din Sarajevo, s-a desfășurat ceremonia militară de predare-primire a misiuni și responsabilităților contingentului militarilor români, dislocați în Teatrul de Operații Bosnia și Herțegovina.

În cadrul evenimentului, comandantul Operației „EUFOR ALTHEA”, generalul-maior László Sticz a preluat simbolic de la reprezentantul comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite, controlul operațional al contingentului românesc aflat în Camp Butmir.


Joi, 25/04/2024

În cadrul Proiectului „Lideri pentru lideri”, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu, a avut onoarea de a-l avea ca invitat pe locțiitorul comandantului Diviziei 82 Aeropurtată, generalul de brigadă David Pack - Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic.


Luni, 22/04/2024

Astăzi, 20 aprilie, în Parcul „Carol” și în Mall AFI Cotroceni, din Capitală, publicul prezent a participat la expozițiile de armament, echipamente și tehnică militară, organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române.


Luni, 22/04/2024

Evenimentele festive dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române și organizate în acest sfârșit de săptămână la București, s-au încheiat astăzi, 21 aprilie, cu o remarcabilă retragere cu torțe.


Luni, 22/04/2024

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a XIV-a - ,,Gheparzii Transilvani” au predat misiunea în cadrul Grupului de Luptă NATO, colegilor din Detașamentul de Apărare Antiaeriană, rotația a XV-a - ,,Sky Guardians”.


Joi, 18/04/2024

În această perioadă, militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” desfășoară, alături de studenții aparținând armei geniu din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, activități specifice de instruire, premergătoare exercițiului „CADET 2024”, în poligonul de instrucție Perii Dăii, din județul Sibiu.

 


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea