Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Joi, 22/07/2021

Din 2002 şi până în prezent, un număr de peste 32.000 de militari ai Armatei României au participat la misiunea din Afganistan, în rotaţii de câte şase luni, atât în cadrul unor elemente de comandă şi control de nivel brigadă, cât şi în cadrul unor structuri de forţe de nivel batalion, companie, pluton, echipe operaţionale de consiliere şi legătură (OMLT), detaşamente din cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale, echipe de instructori pentru forţele armate şi de securitate afgane, subunităţi de tip CIMIC.


Vineri, 16/07/2021

În această săptămână, reprezentanţi din cadrul Detaşamentului de apărare antiaeriană, rotaţia a IX-a, au participat, alături de partenerii americani, britanici şi croaţi, la o competiţie sportivă organizată de către Brigada 15 Mecanizată din Polonia, cu prilejul săbătoririi a 27 de ani de la înfiinţarea structurii.

Probele de concurs au constat în sprint pe distanţele de 100, 400 şi 800 de m, ştafetă 4x400 m, aruncarea suliţei şi săritura în lungime.


Joi, 15/07/2021

În data de 15 iulie, la sediul Batalionului 405 Sprijin Logistic „Năsăud” din Bistriţa, a avut loc, în prezenţa comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul-maior Dorin Blaiu, ceremonia prilejuită de aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea structurii.

La activitate au fost prezenţi, de asemenea, comandatul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, colonelul Cornel-Traian Scurt, reprezentanţii autorităţilor publice locale, cadre militare active, în rezervă sau retragere.


Luni, 12/07/2021

La data de 1 iulie, în baza Decretului Preşedintelui României, Klaus-Werner Iohannis, generalul de brigadă Vasile Ionescu a fost trecut în rezervă.

Comandant al Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos” şi al garnizoanei Brăila a ocupat de-a lungul carierei diverse funcţii în structuri din arma geniu, la toate nivelurile ierarhice. În ultima perioadă a carierei a asigurat îndeplinirea atribuţiilor funcţiei de locţiitor al şefului de stat major pentru operaţii la Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est din Statul Major al Forţelor Terestre.


Luni, 12/07/2021

În perioada 5-7 iulie, la Cercul Militar din garnizoana Arad, s-a desfăşurat Conferinţa principală de planificare a exerciţiului „WISE FORESIGHT 2021”, la care au participat delegaţiile conduse de către reprezentanţii părţilor române şi maghiare, locotenent-colonelul Sorin Semeniuc, respectiv locotenent-colonelul Szabolcz Gyorgy Racz.


Vineri, 09/07/2021

          În această săptămână, militarii din cadrul detaşamentului de apărare antiaeriană rotaţia a IX-a din Polonia au executat un exerciţiu de antrenament în teren de nivel baterie, în poligonul Wyreby.

          Timp de două zile, artileriştii antiaerieni vrânceni au exersat tactici şi proceduri specifice privind deplasarea pe terenuri greu accesibile, au pus în practică schemele de manevră şi s-au antrenat la îmbunătăţirea baremelor pentru a fi "Gata de luptă" în cel mai scurt timp.


Miercuri, 07/07/2021

                 Șeful Statului Major al Apărării din Bulgaria, amiralul Emil Eftimov, alături de șeful Statului Major al Apărării din Romania, generalul locotenent Daniel Petrescu au vizitat Brigada Multinațională Sud-Est şi Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab", prilej cu care le-au fost prezentate rolul și misiunile acestor structuri pe flancul sud-estic al Alianţei Nord-Atlantice precum şi principalele categorii de tehnică de luptă nou intrate în dotare alături de proiectele majore de infrastructură.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea