Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Ziua Porților Deschise la Batalionul 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina”

Vineri, 15/04/2022

          În perioada 12-14 aprilie, Batalionului 183 Artilerie Mixtă ”General Ion Dragalina” în contextual sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, a organizat Ziua Porților Deschise în cazarma unității lugojene.

          La această activitate au participat peste 900 de elevi de la instituțiile de învățământ din municipiul Lugoj, de la ciclulprimar până la cel liceal, dar și de la centrele de zi și de plasament din oraș și din comuneleînvecinate.

          Elevii au putut vizualiza, la standurilepregătite,echipamentele și armamentul din dotarea batalionului, totodată fiindu-le prezentate tradiția și momenteleimportante din istoria unității.

          De asemenea participanții au primit câteva lecții despre calitățile care definesc militarii, precum pregătirea fizică, disciplina, dăruirea, spiritul de sacrificiu și profesionalismul.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea