Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Ziua Independenței Poloniei sărbătorită de “Gheparzii de fier” în Polonia

Luni, 15/11/2021

Cu ocazia Zilei Independenței Poloniei, sărbătorită la data de 11 noiembrie, militari ai Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de fier” au fost invitați să participe la o expoziție de tehnică în orașul Pisz.

Complexul antiaerian GEPARD a fost în centrul atenției, copiii fiind fascinați de tehnica din dotarea Armatei României. De asemenea, cu prilejul zilei festive, organizată de partenerii polonezi, militarii lotului de fotbal al „Gheparzilor de fier” au participat la o competiție sportivă.

La finalul zilei, în cadrul unei ceremonii, reprezentanți ai Grupului de Luptă din Polonia au depus o coroană de flori la monumentul din orașul Pisz, ridicat in cinstea generațiilor de polonezi ce au luptat pentru independența de stat a Poloniei în secolul XX.

* * *

Timp de șase luni, militarii români participă, sub comanda operațională a Comandamentului Forțelor Întrunite, în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul nord-estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea