Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Vizită de lucru la Statul Major al Forţelor Terestre

Marţi, 18/03/2014
Plutonier-adjutant Cristian Surugiu

Astăzi, 18 martie, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Nicolae Ciucă, a avut o întalnire de lucru cu comandantul Forţelor de Infanterie Marină ale SUA din Europa (MARFOREUR), general-locotenent Richard T. Tryon.

Pe parcursul întalnirii au fost discutate subiecte referitoare la activităţile de instruire în comun desfăşurate în cadrul iniţiativei Black Sea Rotational Force (BSRF) demarată în anul 2010 şi ajunsă la a 5-a ediţie. Generalul-locotenent Richard T. Tryon a subliniat profesionalismul militarilor forţelor terestre participanţi la activităţile întrunite şi multinaţionale desfăşurate în comun cu partenerul american şi membri ai armatelor altor state din regiunea Marii Negre pe teritoriul Romaniei, precum şi intenţia de a continua acest gen de activităţi şi în anul următor.

Faptul că un detaşament al infanteriei marine americane a participat la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Romaniei, a fost evidenţiat ca un eveniment inedit pentru militarii americani care au apreciat amploarea şi importanţa evenimentului.

Cooperarea militarilor români şi americani este una îndelungată, cu rezultate deosebite în procesul de instruire, care a contribuit şi continuă să contribuie la creşterea interoperabilităţii subunităţilor participante la acţiuni militare în teatrele de operaţii.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea