Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Vizită de lucru în România

Marţi, 15/04/2014
Căpitan Daniel Nistor

Comandantul Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre, generalul-locotenent Frederick Hodges, a efectuat, în perioada 14-15 aprilie, o vizită de lucru în România.

Pe timpul vizitei, generalul-locotenent Hodges a avut întâlniri cu secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Valeriu Nicuţ, cu şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şi cu rectorul Universităţii Naţionale de Apărare, generalul de flotilă aeriană Gabriel-Florin Moisescu.

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu comandantul Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre marţi, 15 aprilie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre. În cadrul întâlnirii a fost prezentată structura forţelor terestre, procesul de transformare parcurs, misiunile executate de militarii forţelor terestre în teatre de operaţii, programele de înzestrare şi modernizare, precum şi misiunile în desfăşurare ale forţelor terestre.

"Am văzut, pe timpul vizitei mele în România, o armată pregătită pentru viitor, care investeşte în dezvoltarea sistemului militar de învăţământ, iar pregătirea tinerilor cadeţi, studenţi ai Academiei Forţelor Terestre este impresionantă. Centrul de pregătire de la Cincu este pe cale să devină un important centru regional, un element de instruire multinaţională care poate fi utilizat şi de naţiunile din zonă. Vom sprijini în continuare colaborarea Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre cu Forţele Terestre Române. Când văd un militar român, văd un militar NATO", a concluzionat generalul-locotenet Hodges, la finalul întâlnirii cu şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Nicolae-Ionel Ciucă.

Generalul-maior Ciucă i-a mulţumit generalului-locotenent Hodges pentru sprijinul constant oferit de partenerii americani. “Sunt convins că buna colaborare dintre instituţiile noastre va continua şi vom încerca în continuare să identificăm noi modalităţi de cooperare şi lucru în comun", a mai precizat la finalul activităţii generalul-maior Nicolae-Ionel Ciucă.

Programul activităţii a mai cuprins vizite la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", unde a fost prezentat sistemul de învăţământ militar şi modul de formare şi instruire a viitorilor lideri, la Centrul de instruire pentru luptă al forţelor terestre “Getica”, de la Cincu, unde au fost prezentate infrastructura şi facilităţile de instruire, precum şi modul de desfăşurare al programelor specifice de instruire şi capabilităţile centrului pentru instruirea forţelor la nivel multinaţional.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea