Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Veteran de război sărbătorit la 103 ani

Luni, 25/07/2022

Căpitanul în retragere Aurel Deteșan a fost sărbătorit la frumoasa vârstă de 103 ani, de reprezentanți ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, care l-au vizitat pe unul dintre cei mai în vârstă veterani din România, la Centrul rezidențial pentru vârstnici din apropierea Brașovului.

În semn de apreciere pentru sacrificiile depuse în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în luptele de la Cotul Donului și în bătălia de la Stalingrad, militarii marii unități brașovene i-au dăruit cel mai de preț simbol al lor, un tablou cu flori de colț presate.

La fel de mult s-a bucurat și de bomboanele de ciocolată, preferatele domnului Aurel Deteșan, dulciuri pe care a promis să le împartă atât cu familia care urma să îl viziteze, cât și cu colegii dânsului de la centrul rezidențial pentru vârstnici.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea