Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Vânătorii de munte la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”

Vineri, 15/04/2022

            Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, din Câmpulung Moldovenesc, a fost gazda unei campanii de promovare a Forțelor Terestre și a diferitelor specialități militare din compunerea acestora.

            Cu acestă ocazie, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonelul Ilie-Marian Dragomir, le-a vorbitelevilor militari din anii terminali despre istoria, structurile și perspectivele vânătorilor de munte, elita infanteriei ușoare, având ca scop informarea și orientarea elevilor în cariera militară.

            Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” au aflat, chiar de la colegi de-ai lor care au devenit vânători de munte, despre rigorile, provocările dar și plăcerile și oportunitățile oferite de această specializare militară.

            De la alpinism și schi până la misiuni externe, toate acestea au adus un element suplimentar de exclusivitate de care vânătorii de munte se bucură. La finalul prezentării, elevii militari au luat contact cu echipamentele specifice utilizate la instrucție de vânătorii de munte atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea