Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Scorpionii Roşii revin la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Getica

Miercuri, 18/09/2013
Locotenent Ana Maria Tamaş

De la începutul acestei săptămâni, în Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „GETICA” se desfăşoară exerciţiul de repetare a misiunii cu Compania KAF-GDA (Kandahar Airfield Ground Defence Area) "JIU-13" a Batalionului 26 Infanterie „Scorpionii Roşii” din Craiova.

După un întreg proces de planificare al eşaloanelor superioare implicate, pregătirea specifică a demarat cu programul de instruire a liderilor, proceduri de conducere a trupelor, program de orientare tactică, pregătirea VBS 2 şi cursul de Combat Life Saver. După această perioadă încărcată, „Scorpionii Roşii” vin în CIL-FT pentru două săptămâni în scopul integrării cunoştinţelor dobândite şi aplicării acestora în câmpul tactic.

Specialiştii CIL-FT din domeniul planificării şi observatorii/controlori sprijiniţi de personalul Centrului Multinaţional de Pregătire din Hohenfels, Germania au pus în scenă acţiuni şi ameninţări des întâlnite în Afganistan: atacuri cu dispozitive improvizate, maşini capcană, traficanţi de droguri, accidente de circulaţie, iar militarii Cp. KAF-GDA vor trebui să reacţioneze prompt şi cu eficienţă maximă.

De asemenea, militarii companiei vor desfăşura acţiuni într-un mediu operaţional cât mai apropiat de realitatea din Afganistan, în acest sens fiind replicate localităţi din aria de operaţii, în care vânătorii de munte ai Brigăzii 61 de la Miercurea-Ciuc vor acţiona ca şi COB (civil pe câmpul de luptă), jucători de roluri şi forţe de securitate afgane, experienţa acestora în teatrul de operaţii fiind un plus în desfăşurarea exerciţiului.

Scopul exerciţiului este acela de a instrui trupele ce urmează a fi introduse în teatru la cel mai înalt nivel asigurând în plus un feedback unităţii instruite care să ducă la menţinerea punctelor tari şi identificarea nevoilor de instruire în garnizoana de reşedinţă.

Din Batalionul 26 Infanterie „Scorpionii Roşii” fac parte militari cu o experienţă vastă în domeniu, experienţă dobândită de-a lungul timpului în teatrele de operaţii din Angola, Albania, Bosnia, Kosovo, Irak şi Afganistan.

La final, după ce se va trage linie, Scorpionii vor putea spune că sunt „Gata de Luptă!”

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea