Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Scorpionii Negri se instruesc alături de puşcaşii marini

Marţi, 14/05/2013
locotenent-colonel Oliver Anghel

În perioada 08.05 – 22.05.2013 se desfăşoară un modul de instruire în cadrul exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 2013 (BSRF-13)” , în poligoanele de instrucţie Obedeanu, Balta Verde şi Cernele din garnizoana Craiova, unde militari ai Batalionului 20 Infanterie „DOLJ” se antrenează alături de militari din cadrul Corpului de Infanterie Marină (MARFOREUR) al Statelor Unite ale Americii.

În prima perioadă a modulului desfăşurat în garnizoana Craiova, poligonul Obedeanu, militarii români şi americani au abordat aspectele teoretice ale modalităţilor şi procedurilor de acţiune privind descoperirea si neutralizarea dispozitivelor explozive improvizate, activităţile ce se desfăşoară în cadrul unui punct de control trafic precum şi modul de desfăşurare a misiunilor de patrulare.

După parcurgerea modulului teoretic, militarii romani si americani, desfăşoară exerciţii de antrenament de nivel pluton de infanterie, în poligonul Balta Verde, unde Scorpionii Negri şi puşcaşii marini se antrenează, pentru a pune în aplicare aceleaşi tehnici, tactici şi proceduri specifice acţiunilor desfăşurate într-un mediu operaţional multinaţional.

***

BSRF-13 este un exerciţiu multinaţional, condus de Corpul de Infanterie Marină al S.U.A. din Europa (MARFOREUR), la care participă 14 naţiuni timp de aproximativ 6 luni şi care se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului.

Pe teritoriul României, exerciţiul se va desfăşura în perioada 5 aprilie - 1 septembrie a.c., şi vor participa aproximativ 2.200 militari din Republica Macedonia, Armenia, Bulgaria, România şi Statele Unite ale Americii. În cadrul activităţilor, din partea României, vor fi implicaţi peste 1.500 de militari aparţinând tuturor categoriilor de forţe ale armatei.

Statul Major al Forţelor Terestre are misiunea de coordonare a tuturor forţelor şi structurilor din ţările membre NATO şi PfP, participante la exerciţiile de instruire în comun pe teritoriul României, având ca scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea acestora în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Programul de instruire în comun este structurat pe module de instruire care includ: instruire pre-dislocare în teatre de operaţii, instruire pentru participare la misiuni de menţinere a păcii, contrainsurgenţă, instruire prin paraşutare, "boarding" (îmbarcare în aeronave), activităţi pentru dezvoltarea profesională a subofiţerilor, seminarii de profil, etc.

Activităţile de instruire în comun se vor desfăşura în locaţiile Mihail Kogălniceanu, Poligonul Babadag, Damieni, Craiova, Dej, Boboc, Bogata, Bacău, Târgu Mureş şi Constanţa.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea