Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Scorpion Roşu desemnat Eroul zilei în Afganistan

Miercuri, 07/05/2014
Locotenent George Tanase

În data de 27.04.2014 Compania KAF GDA “Scorpionii Roşii”a organizat în unul din satele aflate în aria de responsabilitate o misiune de distribuire HA (ajutoare umanitare).

Acţiunea a fost desfăşurată în cooperare cu militari din Compania “Arrow Heads” din armata US şi a fost supervizată de maiorul Paul O’Shea, şeful operaţiilor Force Protection COMKAF. Acesta s-a declarat impresionat de profesionalismul militarilor români dovedit pe toată perioada desfăşurării misiunii şi l-a evidenţiat în mod deosebit pe caporalul clasa a III-a Pătru Ştefan.

Pentru recunoaşterea meritelor militarului român maiorul O’Shea a înaintat către Comandamentul Regional Sud propunerea de acordare acestuia a distincţiei “HERO OF THE DAY”. Propunerea a fost acceptată iar în dimineaţa zilei de 7 mai caporalului Pătru i-a fost înmânată din partea conducerii RC SOUTH placheta care certifică acest titlu. Este cel de-al treilea militar craiovean care primeşte această decoraţie.

Caporalul Pătru Ştefan are 35 de ani, este căsătorit şi are un copil. Militar profesionist din anul 2003 se află la cea de-a cincea misiune externă, după alte trei în Afganistan şi una în Irak. Este absolvent a două facultăţi, Chimie şi Management Financiar Contabil. A mai fost decorat în anul 2009 cu Emblema de Onoare a Statului Major General.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea