Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Rotația a treia de instrucție alături de aliatul francez

Marţi, 03/05/2022

             A venit rândul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeș, să desfășoare instrucția în comun cu vânătorii de munte francezi din cadrul Batalionului 27 Chasseurs Alpins. Prima zi de instrucție a celor două structuri a debutat cu alpinism șiinstrucția alpină, desfășurată în poligonul de alpinism Cheile Râșnoavei.

             Militarii români și francezi au amenajat diferite direcții de cățărare, rapel și traversare brână. Această experiență a oferit un bun prilej militarilor de a comapara tehnicile și procedurile de cățărare folosite de cele două structuri de vânători de munte, în perioada următoare aceștia urmând să desfășoare exerciții tactice de nivel pluton și trageri cu armamentul din dotare.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea