Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Platinum Lynx 14-5 la Vatra Dornei

Marţi, 13/05/2014
Locotenent-colonel Laurenţiu Andriesei

În spiritul dezvoltării bunei cooperarări şi a întăririi relaţiilor cu partenerii americani, în data de 9 mai, militarii Batalionului 17 Vânători de Munte au exercitat cu onoare spiritul de ospitalitate şi camaraderie specifice militarilor români.

În atmosferă sportivă de fair play stadionul din Vatra Dornei, a găzduit un meci amical de fotbal,în care militarii Batalionului 17 Vânători de Munte au avut ca adversari pe infanteriştii marini ai SUA.

Ziua a continuat cu un concert susţinut de muzica militară a Diviziei 4 Infanterie “GEMINA”, în cazarma batalionului.

Animaţi de spirit civic şi entuziasm, militarii români împreună cu cei americani susţinuţi de membri ai comunităţii locale, au desfăşurat, sâmbătă, 10 mai, activităţi de întreţinere şi reparare a gardurilor instituţiilor de învăţământ. La şcoala generală au turnat fundaţia pentru gard iar la grădiniţa de copii au sculptat şi ridicat gardul de lemn, gard specific zonei Bucovinei.

La încheierea acestei activităţi au fost vizitate Muzeul Etnografic şi Muzeul Ouălor Încondeiate din comuna Ciocăneşti, laitmotive ale culturii şi tradiţiei locale.

Duminica a fost dedicată activităţilor culturale, militarii dorneni preluând rolul de ghizi pentru oaspeţii americani. S-au vizitat galeriilor de la mina de sare Cacica, obiectiv turistic ce se vizitează de la jumătatea secolului al IX-lea, Mănăstirea Suceviţa, ctitorie a Movileştilor, domnitori ai Moldovei şi Ţării Româneşti şi Muzeul Ouălor Încondeiate din comuna Moldoviţa, cele mai reprezentative şi mai sugestive ouă închistrite, purtătoare de simboluri vechi specifice Bucovinei.

Frumuseţea plaiurilor bucovinene a fost admirată pe timpul plimbării cu mocăniţa Huţulca din Moldoviţa, dată în folosinţă în anul 1888, pentru transport forestier iar din anul 2005 a intrat în circuitul turismului local.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea