Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Oameni sub arme! Ultimul loc I pe Baza Kandahar

Joi, 09/10/2014
Plutonier-adjutant Cristian Surugiu

Din februarie a.c., locotentul Lucian Vasiloschi este în misiune în Teatrul de Operaţii Afganistan fiind ofiţer de stat major în cadrul Comandamentului Aeroportului Kandahar. Prin atitudinea sa de învingător a reuşit, atât prin profesionalismul dovedit în rezolvarea sarcinilor de serviciu dar, mai ales, prin rezultatele obţinute la competiţiile sportive desfăşurate în Baza Kandahar (aproape în fiecare zi de vineri), să aducă un plus valoare imaginii pe care militarii români şi-au creat-o în rândul militarilor care, în decursul timpului, au tranzitat Baza Kandahar. 

Nelipsit de la întrecerile de 5 şi 10 kilometri organizate, locotenentul Vasiloschi a reuşit întotdeauna să se claseze pe prime locuri. La sfârşitul lunii mai avea în palmares deja 14 curse câştigate, conform portalului US Army http://www.dvidshub.net, iar ultimul loc 1 l-a obtinut la cursa de 5 km pe data de 3 octombrie. A participat la aproximativ 30 de curse unde a obţinut un loc 3, un loc 2 iar la celelate a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

„Sportul, mişcarea în general, este o activitate vitală în condiţiile actuale. Abordez orice competiţie din domeniul atletismului, dar nu numai, pentru a mă autoevalua, a vedea unde mă aflu în raport cu ceilalţi competitori. Este o modalitate prin care ies din rutină şi odată ajuns la un anumit nivel trebuie să munceşti pentru a te menţine acolo. Mă bucură rezultatele pe care le-am obţinut aici (Baza Kandahar) deoarece am concurat alături de militari foarte bine pregătiţi din toate punctele de vedere şi faptul că noi, militarii români dislocaţi aici, deoarece nu sunt singurul roman în această bază, am reuşit să ne clasăm undeva în partea din faţă a competiţiilor m-a făcut să ma simt mândru că putem reprezenta România şi prin sport.” ne-a declarat, prin intermediul mediului on-line, locotenentul Lucian Vasiloschi. 

*

**

Lucian-Dorel Vasiloschi este născut pe 16 martie 1988. Copilăria şi-a petrecut-o pe plaiuri bucovinene în localitatea Marginea, judeţul Suceava. În anul 2007 a absolvit Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” iar în anul 2010 iese proaspăt sublocotenent din Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. În anul 2011 este licenţiat al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea Educaţie fizică şi sport, la aceeaşi universitate termină şi două masterate , unul în educaţie fizică şi sportivă şi unul în relaţii internaţionale şi sisteme de securitate. A fost comandant de pluton la Centrul de Instruire pentru Tancuri şi Auto, la momentul prezent fiind comandant pluton Poliţie Militară la Batalionul 500 Sprijin.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea