Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Militarii Batalionului 812 Infanterie – trageri de instrucţie în Cincu

Joi, 15/05/2014
Locotenent Andreea Bîrzu

La sfârşitul etapelor de instrucţie – nivel pluton, respectiv nivel companie, în perioada 06- 09 mai, subunităţi din cadrul Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa” au desfăşurat în poligonul Cincu exerciţii de antrenament în teren cu trageri de luptă.

Între obiectivele exerciţiilor s-a numărat şi antrenarea comandanţilor de subunităţi şi a structurilor din subordine pentru îndeplinirea misiunilor cu caracter defensiv pe timpul operaţiei de apărare, prin folosirea, în cadru tactic, a armamentului din organica companiei şi a sistemelor armamentului de sprijin.Exepertiza militarilor Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa” au făcut ca tragerile să reprezinte, din nou, un succes.

În aceeaşi perioadă, în poligonul Cincu, s-au executat şi tragerile de instrucţie a specialiştilor din arma artilerie care îşi efectuează activitatea în unitatea de infanterie de la Bistriţa. Aceştia, prin rezultatele tragerilor, au demonstrat că „prima dragoste nu se uită”.

În aceste zile de mai, eforturile Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa” au fost concentrate pe două direcţii, ceremonia de plecare în teatrul de operaţii Afganistan a Companiei KAF – GDA, respectiv desfăşurarea exerciţiilor tactice din poligonul Cincu.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea