Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Militari români decorați cu embleme ale Forțelor Armate Germane

Luni, 20/12/2021

În perioada 13-17 decembrie, peste 400 de militari ai Grupului de Luptă, împreună cu cei din cadrul Brigăzii 4 Apărare Teritorială a Poloniei au intrat în cursa pentru dobândirea ”German Armed Forces Badge for Military Proficiency”.

Complexul de probe desfășurate în vederea obținerii calificării pentru embleme a constat în proba de înot în uniformă militară, un test de evaluare a capacităților motrice, trageri cu pistolul de tip M17 și un marș în teren variat pe distanța de 6, 9 sau 12 km, militarii purtând pe timpul marșului un rucsac militar de 15 kg. Toate probele au avut bareme prestabilite pentru a încadra militarii în diferite categorii ale emblemelor.

În urma participării la acest complex de probe, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ”Gheparzii de fier” au obținut, prin locotenentul Cătălin Stareț, caporalul Cristian Albu și Plutonierul major Ionuț Mocanu, emblemele de bronz, argint, respectiv de aur.

Toți militarii participanți la activitate și-au testat abilitățile în vederea obținerii emblemei, a consolidării relațiilor cu aliații și a creșterii nivelului multinațional al pregătirii fizice.

* * *

”German Armed Forces Badge for Military Proficiency” este o decorație a Bundeswehr (forțele armate ale Germaniei) și se poartă de membrii forțelor armate germane, indiferent de grad. Aliații pot primi această emblemă și, de asemenea, o pot purta în funcție de specificațiile legilor și regulamentelor privind portul ținutei la nivel național.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea