Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Instrucție multinațională în zona Diham

Marţi, 29/03/2022

              Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte ”General Leonard Mociulschi”, alături de omologii lor francezi din Batalionul 27 Chasseurs Alpins, desfășoară, în perioada 28 martie - 7 aprilie, activități de instruire în comun, în zona munților Diham.

              Activitățile de instruire ale celor două structuri se axează pe deplasarea peschiuri, de la elementele de bază la tehnicile avansate, supraviețuirea în condiții potrivnice de iarnă și revizuirea unor proceduri comune de acțiune în teren muntos, acestea ducând la o mai bună integrare a operațiilor viitoare.

              Săptămâna de instruire în comun a debutat cu planificarea și executarea unei ambuscade asupra unor elemente ostile aflate în deplasare, organizată într-o zonă propice unui asalt pe schiuri asupra inamicului, părăsirea zonei făcându-se ulterior,cu ajutorul unui snowmobil.

              Exercițiul tactic din data de 28 martie s-a desfășurat în prezența locțiitorului comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, comandantului Batalionului 27 Chasseurs Alpins și comandantului Batalionului 21 Vânători de Munte ”General Leonard Mociulschi”.

              La finalul acestei secvențe de instruire, militarii celor două țări au participat la prezentarea tehnicii și armamentului aferent fiecărei armate în parte, de la materiale de schi până la sisteme Spike anti-tanc și mitraliere.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea