Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Instrucție multinațională în Cheile Râșnoavei

Vineri, 27/05/2022

În data de 25 mai, militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” s-au instruit, alături de militarii Batalionului 27 Vânători de Munte din Franța, în Cheile Râșnoavei.

Această activitate a reprezentat un bun prilej pentru a prezenta, compara și învăța tehnicile folosite în alpinism de către vânătorii de munte români și francezi, precum și pentru formarea deprinderilor necesare pentru a acționa ca luptător în mediul muntos.

* * *

În perioada 23 mai – 3 iunie, militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, alături de o grupă de cercetare din cadrul Diviziei Multinaționale Sud-Est, se instruiesc în comun cu militari din cadrul Batalionului 27 Vânători de Munte din Franța, în raionul Diham-Cheile Râșnoavei-Râșnov.

Programul de instruire include activități de alpinism, ședințe individuale de tragere cu armamentul din dotarea fiecărei structuri participante și exerciții demonstrative de rezolvare a unei situații tactice.

Acest schimb de experiență are ca principale obiective schimbul bilateral de proceduri și tehnici folosite de către vânătorii de munte, creșterea interoperabilității pentru asigurarea capacității de reacție într-un scenariu de apărare colectivă și consolidarea parteneriatului între cele două structuri participante.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea