Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Gata de misiune! - Scorpionii Negri la examenul final

Joi, 14/11/2013
Plutonier-adjutant Cristian Surugiu

În perioada 28 octombrie - 13 noiembrie militarii Batalionului 20 Infanterie "Dolj" au trecut prin evaluarea finală înaintea dislocării în teatrul de operaţii Afganistan, pentru a prelua responsabilitatea ariei de operaţii de la Batalionul 151 Infanterie "Războieni".

Atât comandamentul cât şi subunităţile din organica batalionului s-au antrenat 24 de ore din 24, pe baza principiului "Instruieşte-te aşa cum lupţi!", executând activităţi specifice pentru perfecţionarea deprinderilor în planificarea, organizarea, conducerea şi executarea misiunilor specifice teatrului de operaţii Afganistan, în condiţii cât mai apropiate de realităţile mediului operaţional. S-a pus accent pe realizarea coeziunii batalionului precum şi pe exersarea comunicării în mediul operaţional prin utilizarea limbii engleze.

În sprijinul Batalionului 20 Infanterie "Dolj" au venit specialiştii Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica”, care au asigurat condiţii optime de pregătire a militarilor craioveni, prin replicarea în poligonul Cincu a reperelor importante din aria de operaţii unde aceştia îşi vor desfăşura misiunile.

Pentru simularea unui mediu cât mai apropiat de realitatea teatrului de operaţii, militari întorşi recent din teatrul de operaţii Afganistan, au avut rolul de a replica populaţia afgană, forţele naţionale de securitate afgane şi nu în ultimul rând forţele insurgente, cu scopul de a crea elemente surpriză şi de a-i pune în faţa unor situaţii cât mai apropiate de realitate, pe militarii craioveni.

Un factor important care a contribuit la atingerea scopurilor propuse, privind pregătirea înainte de dislocare, a fost scenariul pe baza căruia s-a desfăşurat pregătirea şi situaţiile create de observatorii-controlori (instructorii), situaţii rezultate din experienţa acumulată de militarii forţelor terestre în misiunile desfăşurate în teatrele de operaţii. Observatorii-controlori au pus accent pe corectarea deficienţelor sau disfuncţiilor apărute în timpul misiunilor şi au urmărit respectarea procedurilor specifice acţiunilor în care au fost angrenaţi militarii craioveni.

Militarii Batalionului 20 Infanterie "Dolj", cunoscuţi şi sub denumirea de "Scorpionii Negri", au răspuns tuturor provocărilor, fiind prezenţi permanent în toată aria de responsabilitate replicată în Poligonul Cincu, executând misiuni de patrulare, puncte de control trafic, misiuni de cooperare civili-militari şi misiuni de contrainsurgenţă. Deprinderile şi abilităţile dobândite în urma acestei perioade de pregătire, le vor pune în practică în teatrul de operaţii Afganistan, pentru a veni în sprijinul populaţiei afgane prin realizarea şi menţinerea unui climat de securitate.

Cele aproape şase luni de pregătire ale "Scorpionilor Negri" s-au finalizat prin executarea unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă, unde militarii Batalionului 20 Infanterie "Dolj" au pus în aplicare tehnicile, tacticile şi procedurile specifice situaţiilor în care este necesară riposta cu foc.

La încheierea perioadei de pregătire "Scorpionii Negri" pot raporta"Gata de misiune!"

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea