Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Forțele Terestre la Aeronautic Show 2013

Sâmbătă, 21/09/2013
Plutonier-adjutant Cristian Surugiu

Militari din Forțele Terestre au participt astăzi, 21 septembrie, la Aeronautic Show 2013, în parcul Crângași cu un stand unde vizitatorii au putut obţine informații despre oportunităţile privind cariera militară în Forțele Terestre, despre activitățile de instruire desfășurate de militarii noștri precum şi despre participarea Forţelor Terstre la misiuni în teatrele de operații.

Elevii caporal Sorina Potcovaru și Sebastian Androne de la Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" au prezentat informații tinerilor interesaţi despre pașii ce trebuie urmați pentru a fi admişi într-un colegiu militar şi totodată au împartăşit din "secretele" vieţii de cantemirist.

Tot depre cariera militară au vorbit şi sublocotenenţii Ştefan Trandafir şi Irinel Mălinescu, de la Şcoala de Aplicaţii pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul", absolvenţi ai Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" promoţia 2013. Ei au împărtăşit vizitatorilor detalii despre drumul ce trebuie parcurs pentru a ajunge ofiţer activ în Forţele Terestre.

La expoziţia statică doritorii au îmbrăcat echipamentele de protecţie balistică pe care militarii din Forţele Terestre le poartă zilnic la activităţile de instruire cât şi în misiunile pe care le desfăşoară în teatrele de operaţii iar locotenentul Gabriel Pavel și plutonier-major Mihai-Răzvan Brezoianu din Batalionul 265 Poliție Militară au împărtășit vizitatorilor aspecte din bogata experiență dobândită în misiunile executate în teatrele de operații din Bosnia, Irak și Afganistan.

Un element de atractivitate l-a constituit atelierul de traversare pe tiroliană şi panoul de căţărare artificială, activităţi gestionate de "cavalerii florii de colţ": locotenent-colonel Florian Ianoșiu-Hangan, maior Ioan-Dorel Răzvan, locotenenții Marius Ioniță și Costel Dumitru-Lică, plutonier-major Marius Carpen, plutonierii Gabriel Prodan și Daniel Exari, sergent Marius Luchian și caporal clasa a III-a Ionuț Pișeu, militari de la Baza de Instruire pentru Vânători de Munte "Bucegi". Specialiştii de la aceste ateliere, i-au asistat pe vizitatorii interesaţi pentru testarea în condiţii de siguranţă echipamentele din dotarea vânătorilor de munte.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea