Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Forţele Terestre Române prezentate la AUSA 2022

Vineri, 14/10/2022

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă a susținut, în cea de-a treia zi a Association of the United States Army’s Annual Meeting (AUSA 2022), desfășurată în Washington, DC, o prezentare în cadrul panel-ului Land Power - The Contested European Theater.

Prezentarea a evidențiat relevanța domeniului terestru în Sud-Estul Europei, importanța prezenței militare SUA în Europa, rolul Forțelor Terestre Române în asigurarea securității și stabilității în regiunea Mării Negre și modernizarea Forțelor Terestre Române prin programe majore de achiziții.

* * *

Conferinta anuală „AUSA 2022” s-a desfășurat în perioada 10-12 octombrie și este cel mai mare forum din America de Nord, având scopul de a transmite un mesaj cu privire la prioritățile și problemele care au impact asupra mediului militar și de a oferi organizațiilor posibilitatea prezentării și expunerii unei game largi de produse și servicii ale industriei de apărare.

De asemenea, pe tot parcursul acestei întruniri, au fost organizate o serie de prezentări despre organizația militară, discuții și seminarii pe diferite teme de securitate militară și națională, precum și o varietate de evenimente accesibile tuturor participanților.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea