Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Forţele Terestre Române la ceas de sărbătoare!

Marţi, 03/05/2022

             Ziua Forţelor Terestre Române a fost marcată astăzi, 28 aprilie,în prezenţa secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Marius Bălu şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu,printr-o ceremonie militară şi religioasă, desfăşurată la sediul instituţiei.

             Evenimentul a reprezentat un prilej de cinstire a eroilor şi onorare a militarilor care fac parte din cel mai reprezentativ corp al Armatei României, sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă. „Pentru națiunea română, Forțele Terestre au reprezentat o referință a instituției apărării, militarii demonstrând permanent o pregătire profesională solidă și capacitate rapidă de adaptare și reacție.Eficiența dovedită în cadrul structurilor aliate sau de coaliție a dat măsura aprecierii Armatei României în teatrele de operații și a contribuit semnificativ la imaginea României în spațiul aliat și european.

             Cer Forțelor Terestre să preia inițiativa pe toate liniile de efort care le revin, în mod deosebit pe direcția accelerării dotării și desfășurării instruirii, devansând prevederile de tip manual.Loialitatea Forțelor Terestre Române față de țară se dovedește prin capacitatea constantă de răspuns eficient la criză. Preluați inițiativa și adaptați-vă pentru ceea ce se estimează în mediul operațional. Aceasta este loialitatea pe care v-o cer.Așadar, Forțelor Terestre le revine un rol important în creșterea capacității operaționale a armatei și, în consecință, un rol esențial pentru apărarea și securitatea țării”, a menţionat, în discursul său, generalul Daniel Petrescu. Generalul-maior Iulian Berdilă şi-a exprimat convingerea că Forțele Terestre își vor afirma, din ce în ce mai pregnant, nivelul ridicat de competență profesională și se vor manifesta în orice situație ca o forță modernă, credibilă, pregătită și antrenată potrivit celor mai exigente standarde. „Această zi ne îndeamnă să nu ne pierdem nici o clipă încrederea în forța de a birui, așa cum au făcut-o, de atâtea ori, înaintașii noștri, cărora le aducem astăzi un pios omagiu.

             Eroismul lor din marile bătălii ale neamului ne sunt pietre la temelia tuturor demersurilor noastre pentru prezentul și viitorul apărării țării și siguranței naționale.Gândul nostru se îndreaptă către militarii noștri, bărbați și femei deopotrivă, aflați sub drapel în afara hotarelor patriei, în operațiuni militare sau de menținere a păcii, care au reușit să se facă respectați prin profesionalism și dăruire și să contribuie la realizarea imaginii pozitive a României.Prin competența și dăruirea profesională ale fiecăruia dintre dumneavoastră, Forțele Terestre Române devin, cu fiecare zi, forța care dă încredere populației că suntem în măsură să răspundem adecvat și eficace oricăror situații”, a transmis şeful Statului Major al Forţelor Terestre.

            Cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, felicităm întregul personal, militar şi civil, pentru curajul, profesionalismul și eforturile pe care le depuneţi în fiecare zi, pentru modul exemplar în care vă îndepliniți misiunile încredințate! Păstrați în suflet lumina credinței și convingerea că Sfântul Mare Mucenic Gheorghe -Purtătorul de Biruință, ne va călăuzi pașii spre izbândă!

            La mulți ani!

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea