Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Exercițiul „JUSTICE SWORD 23.II”

Marţi, 17/10/2023

            Militarii din structurile de infanterie, tancuri și artilerie, aparținând Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor", au executat, în perioada 13-14 octombrie 2023, secvențe tactice de tip LFX (Live Fire Exercise), în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, în cadrul exercițiului „JUSTICE SWORD 23.II".

            Având la bază un scenariu fictiv „JUSTICE SWORD 23.II" este un eveniment de instruire desfășurat anual de Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor" și structurile din subordine, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, în scopul perfecționării deprinderilor militarilor în planificarea, organizarea și conducerea acțiunilor militare cu caracter defensiv și ofensiv, în context întrunit și multinațional. În acest an, la activitate, militarilor din cadrul marii unități li s-au alăturat camarazi din structuri subordonate Statului Major al Apărării și Batalionului 19 Infanterie Mecanizată al armatei poloneze, efectivele implicate în activitate totalizând peste 1.600 de militari și aproximativ 400 de mijloace tehnice. Exercițiul se înscrie în sfera activităților de instruire planificate în anul precedent.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea