Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Exercițiu tactic în teren

Luni, 20/06/2022

Poligonul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu a fost animat, zilele trecute, de activitățile desfășurate de structurile Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

Exercițiul de tip FTX (exercițiu tactic în teren) reprezintă un corolar al activităților de instruire, fiind angrenate toate structurile de manevră, sprijin de luptă și sprijin logistic ale marii unități.

Bazat pe un scenariu fictiv, exercițiul a supus militarii unor situații neprevăzute care pot apărea pe câmpul de luptă modern. Centrul de greutate al instruirii trupelor a fost reacția la contact cu inamicul, care a presupus nimicirea și distrugerea acestuia în cel mai scurt timp.

Întârzierea inamicului, dezorganizarea dispozitivului de luptă al acestuia, concentrarea efortului pe direcția principală de ofensivă, crearea breșelor în barajele de mine, decontaminarea terenului și acordarea primului ajutor în câmpul de luptă au fost doar câteva dintre evenimentele majore ale exercițiului.

De asemenea, a fost un bun prilej pentru lideri de a-și demonstra capacitatea de a conduce și coordona trupele în teren și, totodată, de a rezolva incidentele apărute în cel mai eficient mod.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea