Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Exerciţii de antrenament în teren în mediul urban

Joi, 25/11/2021

Militarii Batalionului 22 Infanterie ”Romanați”, alături de Contingentul Militar Polonez și Detașamentul Portughez, au desfășurat în perioada 15-19 noiembrie, în facilităţile din localitatea Plenița, exerciții de antrenament în teren, pe timp de zi şi noapte, planificate și organizate în scopul instruirii militarilor pentru misiuni specifice mediului urban.

Sub atenta îndrumare a instructorilor din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale, militarii implicați în exercițiu au trecut prin incidente care au replicat lupta în localitate, contribuind astfel la perfecționarea tehnicilor folosite în astfel de medii și la ridicarea nivelului de interoperabilitate.

Lupta în mediul urban este caracterizată de o dificultate ridicată, deoarece principala caracteristică a acestor zone este dată de prezența numeroaselor construcții și a populației civile.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea