Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Etapa finală a competiției ”Subofițerul / soldatul anului” - ediția 2021

Vineri, 05/11/2021

În data de 5 noiembrie, la sediul Brigăzii 15 Mecanizată ”Podu Înalt” din Iași, s-a desfășurat, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă și a comandantului brigăzii, generalul de brigadă Daniel Pop, ceremonia de premiere a câștigătorilor Competiției ”Subofițerul / soldatul anului” - ediția 2021, etapa pe Forțele Terestre Române.

Activitatea, care s-a desfășurat pe parcursul acestei săptămâni în garnizoana Iași, a reunit cei mai buni militari din Forțele Terestre și a presupus parcurgerea probelor de pregătire militară generală, de limbă engleză, educaţie fizică militară, şedinţe de tragere la precizie cu armamentul din dotare, precum și ateliere de topografie militară, comunicaţii şi informatică, apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), geniu, instrucţie sanitară și instrucţie de front.

La această ediție, titlul de ”Subofițerul anului 2021” a fost adjudecat de plutonierul Silvana Miron din Batalionul 17 Vânători de Munte ”Dragoș Vodă”, fiind o premieră în Forțele Terestre Române când o femeie militar câștigă acest trofeu. A fost urmată de sergentul Sorin Vlad din Regimentul 528 ISR ”Vlad Țepeș”, iar a treia poziție a fost ocupată de sergentul major Adrian Nastasia din cadrul Batalionului 22 Transport ”Dâmbovița”.

Caporalul clasa a II-a Alin Danciu din Regimentul 317 ISR ”Vlădeasa” a obținut titlul ”Soldatul anului 2021”. Pe locul al doilea s-a clasat caporalul clasa I Alin Laslo din cadrul Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, iar fruntașul Constantin Nicula din Batalionul 200 Sprijin ”Istrița” a completat ultima treaptă a podiumului.

La activitate au fost prezenți și subofițerii de comandă din structurile centrale și din unitățile și marile unități ale Ministerului Apărării Naționale.

În semn de recunoaștere a excelenței profesionale, Fundația ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință” a oferit premii militarilor care au urcat pe podium.

Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților!

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea