- Home
- Despre instituţie
- Legislaţie
- Conducere SMFT
- Şeful Statului Major al Forţelor Terestre
- Locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre
- Locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Forţelor Terestre
- Locţiitorul pentru resurse al şefului Statului Major al Forţelor Terestre
- Director al Statului Major al Fortelor Terestre
- Organizare
- Repere istorice
- Programe şi strategii
- Calendar militar
- Misiuni internaţionale
- Contact
- Informaţii de interes public
- Media
- Înzestrare
- Arme
- Eroi
- Legături
- Posturi vacante

EROI AU FOST, EROI SUNT ÎNCĂ
Marţi, 16/08/2022
Militari ai Batalionului 635 Apărare Antiaeriană ,,Precista” și ai Batalionului 631 Tancuri „Oituz” din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” au participat, vineri, 12 august, alături de militari ai Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și de Muzica Militară a Bazei 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu”, la ceremonialul militar și religios organizat pe Dealul Coşna din localitatea Pârgăreşti, județul Bacău, la Ansamblul Monumental închinat eroilor căzuţi la datorie în Primul Război Mondial.
La eveniment au fost prezenți comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul-maior Ciprian Marin, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Claudiu-Mădălin Tamaș, reprezentanţi ai ambasadelor Franţei şi Germaniei și ai autorităților locale, militari activi, în rezervă și în retragere, comandanți ai unităților din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, membrii Asociației Tradiția Militară, precum şi numeroşi localnici.
Manifestarea a cuprins primirea oficialităților, intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios, alocuțiuni, depuneri de coroane și jerbe de flori și defilarea detașamentului de onoare.
Un spectacol aviatic a fost oferit de survolul a patru aeronave aparținând Bazei 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” din Bacău și un exercițiu demonstrativ oferit de militarii Batalionului 53 Comando „Smaranda Brăescu” din același municipiu.
La sfârşitul festivităţii s-a reconstituit un moment de luptă de pe dealul Coșna, realizat de către Asociația Tradiția Militară, desfăşurat chiar pe locul vechilor tranşee, parte din ele refăcute cu ocazia inaugurării de acum trei ani a ansamblului comemorativ.
De asemenea, publicul prezent a putut vizita expozițiilor cu tematică militară organizate de asociațiile Prospectorii Istoriei și Regimentul 15 Infanterie cu tema „Secvențe ale participării ostașilor români în Războiul de Întregire Națională. Imagini, documente, obiecte militare găsite pe câmpul de luptă în zona Dealului Coșna.”