Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Elevii polonezi - impresionați de tehnica ”Gheparzilor de fier”

Luni, 22/11/2021

În data de 18 noiembrie, pe platoul bazei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia, a avut loc o expoziție de tehnică, la care au fost invitați să participe elevii unui liceu din orașul Ostrołęka. Elevii polonezi au fost impresionați de complexul antiaerian GEPARD din dotarea Armatei României, drept urmare au formulat o serie de întrebări despre capabilitățile tehnicii la care membrii echipajului, prezenți la activitate, le-au răspuns cu plăcere.

* * *

Timp de șase luni, militarii români participă, sub comanda operațională a Comandamentului Forțelor Întrunite, în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul nord-estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea