Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Deschiderea anului școlar la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”

Marţi, 06/09/2022

Luni, 5 septembrie, la sediul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a avut loc, în prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Cristian-Daniel Dan, festivitatea deschiderii anului de învățământ 2022-2023.

Festivitatea a fost una emoționantă, atât pentru cei 525 de elevi militari, dintre care 168 de boboci, care pășesc optimiști și mândri în noul an școlar, cât și pentru părinții acestora.

Pentru elevii clasei a IX-a, procesul de selecție pentru examenul de admitere a fost foarte solicitant, iar astăzi au făcut primii pași în cadență. Colegii mai mari au venit cu forțe proaspete după o vacanță bine meritată și au trăit bucuria revederii.

Locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Cristian-Daniel Dan a adresat elevilor clasei a IX-a un călduros bun venit, transmițându-le totodată că, de-a lungul anilor, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, prin rezultatele de excepție obținute în procesul de învățământ, la concursuri și olimpiade școlare, la manifestările cu caracter științific, cultural-artistic și sportive, și-a dobândit o remarcabilă experiență și o valoroasă tradiție.

„Acest moment, care marchează un nou început, face ca inimile noastre, ale celor adulți - cadre militare, personal didactic și părinți, precum și ale celor tineri, în special ale elevilor din clasa - IX-a, care pășesc pentru prima dată pragul acestei prestigioase instituții militare de învățământ, să bată cu aceeași intensitate, călăuzite de îndrăznețe idealuri ale devenirii în viață”, a menționat în discursul său, generalul-maior Cristian-Daniel Dan, ulterior oferind trofeul de onoare al colegiului, în semn de recunoaștere și apreciere a rezultatelor obținute pe parcursul celor patru ani de studiu, absolventei Daria Balahura, șeful promoției 2022 „Încoronarea de la Alba-Iulia-100”.

La eveniment au participat, de asemenea, reprezentantul Statului Major al Apărării, doamna colonel Viorela Ghica-Cucerca, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistrița, colonelul Cornel-Traian Scurt, reprezentanții structurilor sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională din municipiul Câmpulung Moldovenesc, cadre militare active și în rezervă, personalul colegiului, absolvenți și familiile elevilor.

În cadrul ceremoniei, au luat cuvântul reprezentantele claselor a XII-a, eleva plutonier adjutant Diana Gabriela Lepșa și a IX-a, Eliza Miruna Tudose, care a obținut cea mai mare medie la examenul de admitere - 10,00.

Le dorim un an școlar plin de realizări, putere de muncă și mult succes!

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea