Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Cursanții de astăzi, instructorii de mâine

Miercuri, 21/12/2022

           Pe parcursul a patru săptămâni, militari din Batalionului 151 Infanterie „Războieni” au efectuat un modul intensiv de instruire cu specificul luptei în mediul urban, cu ajutorul unor instructori din cadrul unității.

           Activitatea s-a desfășurat pe principiul „train the trainers”, iar cei instruiți vor pregăti, la rândul lor, alte serii viitoare pentru desfăşurarea acţiunilor în mediu urban. Echipa de instructori a fost constituită din militari cu experienţă precum foşti operatori de forţe pentru operaţii speciale, paraşutişti militari, dar și camarazi care au participat la exerciții internaţionale sau misiuni de menținere a păcii în teatrele de operaţii.

           De asemenea, aceștia au urmat un program intensiv de pregătire pe topografie, tactică şi trageri în condiţiile impuse de planificarea misiunilor în zona urbană. În poligonul de garnizoană Mogoșești a avut loc evaluarea finală a acestui curs. Un număr de 12 cursanţi, printre care s-au aflat care și două femei militar, au susținut ultimul examen al acestui modul intensiv de instruire, pe care l-au trecut cu brio.

           De astăzi, cursanții de ieri au devenit instructorii de mâine, ce vor antrena în perioada următoare pe alți camarazi de-ai lor. Din partea comenzii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Ionel-Lucian Sandu a felicitat întreg efectivul pentru seriozitatea manifestată pe tot parcursul pregătirii și pentru rezultatele obținute la evaluarea de astăzi.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea