Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Comandantul Batalionului 2 Infanterie ”Călugăreni” decorat de Președintele României

Joi, 02/12/2021

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Președintele României, E.S. Klaus Iohannis a conferit ”Ordinul Național Pentru Merit” în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, locotenent-colonelului Dan-Laurențiu Popescu, în semn de înaltă apreciere a serviciilor importante pe care le-a adus instituției militare, pentru rezultate remarcabile obținute în procesul de instruire precum și a înaltului profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredințate.

Locotenent-colonelul Dan-Laurențiu Popescu este comandant al Batalionului 2 Infanterie ”Călugăreni” din luna februarie 2021 și este veteran al Teatrelor de Operații, cu patru misiuni executate în Afganistan și Irak. În 2007, a comandat un pluton de infanterie pentru misiunea ISAF din TO Afganistan, în 2009 a fost locțiitor al comandantului de companie în operația IRAQI SUNSET din TO Irak iar în 2011 a comandat o companie de infanferie pentru misiunea ISAF din Afganistan.

În anul 2018 a fost numit locțiitor al comandantului Batalionului 2 Infanterie ”Călugăreni” iar în 2020 a executat şi cea mai recentă misiune în TO Afganistan, în calitate de locțiitor al comandantului Batalionului 495 Protecția Forței, în misiunea RESOLUTE SUPPORT condusă de NATO.

În anul 2021, pe lângă executarea activităților de instrucție planificate, călugărenii sunt în rezerva operațională pentru NATO KFOR și rezerva intermediară pentru EUFOR ALTHEA, au instruit două serii de soldați profesioniști și s-au implicat activ în eforturile naționale de prevenire și răspândire a COVID-19, prin patrule de prezență și prin call-centerul organizat la nivelul unității.

În acest an, batalionul a participat la Exercițiul Multinațional ”ARGEDAVA 21” în trei poligoane de instrucție din țară și la Antrenamentul Operațional ”QUICK RESPONSE 21” din TO Bosnia și Herțegovina.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea