Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Coeziunea plutonului şi motivarea subordonaţilor – cuvinte cheie în îndeplinirea misiunilor

Miercuri, 01/04/2020
plutonier major Vasile Găbrian

Sublocotenentul Ioana-Codruţa Băia este comandant pluton în Batalionul 21 de Protecţia Forţei „Black Vipers”, structură dislocată în această perioadă în Afganistan.

Ofiţerul coordonează toate activităţile necesare securizării Bazei Aeriene Kandahar, cu scopul de a interzice accesul neautorizat a tuturor persoanelor şi autovehiculelor.

Codruţa este la prima misiune într-un teatru de operaţii. Dorinţa puternică de a coordona activităţile din ECP 5 (Entry/Exit Check Point) a făcut-o să treacă mult mai uşor peste perioada de adaptare la condiţiile de lucru şi la factorii de mediu. „Pentru un comandant de pluton este foarte importantă relaţia cu subordonaţii şi coeziunea din interiorul plutonului. Din punct de vedere motivaţional, este vorba despre o reciprocitate. La nivelul plutonului ne motivăm unul pe celălalt atunci când este nevoie. Chiar şi pentru militarii care au la activ mai multe misiuni în teatrele de operaţii este o activitate nouă. Prin urmare, comunicăm mult mai intens, ne sfătuim indiferent de funcţie sau grad şi reuşim de fiecare dată să luăm cea mai bună decizie.” - sublocotenent Ioana-Codruţa Băia.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea