Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Ceremonie cu prilejul împlinirii a 421 de ani de la Bătălia de la Guruslău

Marţi, 09/08/2022

Militarii Regimentului 69 Artilerixtă „Silvania” au participat la un amplu eveniment, organizat duminică, 7 august, în comuna Hereclean din județul Sălaj, cu prilejul împlinirii a 421 de ani de la Bătălia de la Guruslău.

La activitate, au fost prezenți comandantul Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, colonelul Ștefan Toader, reprezentanții autorităților publice locale și județene și un numeros public.

În cadrul ceremoniei, desfășurată la monumentul ridicat în cinstea victoriei lui Mihai Viteazul din anul 1601, au fost depuse coroane de flori în memoria eroilor patriei. De asemenea, elicoptere de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii și un avion de la Aerodromul Crasna au oferit un veritabil spectacol aviatic.

Detașamentul de onoare a fost constituit din militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” din București, iar muzica a fost asigurată de Fanfara Militară a Garnizoanei Timișoara.

Participanții la activitate au avut ocazia de a asista la prezentări de tehnică militară și de intervenție ale structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne.

Programul a cuprins totodată și un spectacol de folclor, având ca invitat special pe renumita artistă Sava Negrean Brudașcu, acompaniată de orchestra Ansamblului Folcloric „Meseșul” din Zalău. Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum” din Zalău și Ansamblul „Berekenye” din Cehu Silvaniei au completat manifestarea artistică organizată cu acest prilej.

Evenimentul s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea