Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Cercetaşii din Batalionul 32 Infanterie ˝Mircea˝ în tabără de instrucţie în poligonul Ştiurţ

Joi, 03/07/2014
Maior Laurenţiu Cristian Andruşco

Cercetaşii Batalionului 32 Infanterie “Mircea”, s-au întors vineri, 27 iunie din tabăra de instrucţie din poligonul Ştiurţ. Impresiile la cald au fost transmise de cercetaşii impresionaţi de temele de alpinism la care au participat alături de militarii vânători de munte ai Batalionului 26 Vânători Munte „Avram Iancu”.

Tabăra a fost considerată un prilej al schimburilor de experienţă transmise acolo unde se face cel mai eficient, în câmpul tactic, după cum ne declară un cercetaş vechi din Batalionul 32 Infanterie “Mircea”, sergent-major Marius Budescu comandantul plutonului cercetare: „…a fost o perioadă de instrucţie extraordinară, folosită la maxim împreună cu colegii mei în perfecţionarea deprinderilor de căţărare şi nu numai. S-a realizat coeziunea cu ceilalţi cercetaşi ai brigăzii din care facem parte şi s-au legat multe prietenii într-un context competiţional în cadrul temelor de pregătire. ”

Cercetaşii au avut parcurs teme de ducere a traiului în condiţii de izolare, au folosit diferite procedee de procurare a hranei atât prin recunoaşterea resurselor oferite de flora din zonă cât şi prin perfecţionarea metodelor de confecţionare a capcanelor.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea