Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” la exercițiul „DANUBIAN KNIGHT 22”

Marţi, 03/05/2022

           Structurile organice ale Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, din Galați, participă în această perioadă la exercițiul „DANUBIAN KNIGHT 22”,care se desfășoară în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

           În cadrul exercițiului,subunitățile de infanterieau executat antrenamente de rezolvare a unor situații tacticede tip STX, care au ca scop antrenarea subunităților în rezolvarea unor situații ce pot să apară pe câmpul de luptăși concepute pentru a exersa o misiune colectivă, sau un grup de misiuni. Prin antrenarea trupelor în această gamă de exerciții se urmărește perfecționarea deprinderilor colective la nivel de echipă/grupă/pluton/companie.

           Totodată, în cursul acestei săptămâni,soldații și gradații rezerviști voluntari, seria suplimentară 2021, au trecut prin „botezul focului”. Aceștia au executat primele ședințe de tragere cu armamentul individual precum și cu aruncătorul de grande AG-7.Formarea unui bun trăgător cu armamentul de infanterie constituie un proces complex și de lungă durată.

           Pe parcursul acestuia se urmărește insușirea cunostintelorspecifice specialităţii militare infanterie, cunoașterea foarte bună a armamentului individual precum șiperfecţionarea deprinderilor de utilizare a acestuia.Trecuți de emoțiile primelor cartușe trase, noii recruți au finalizat săptămâna de instrucție printr-o ședintă de confecționare a unei amorse și detonarea unei încărcături de explozibil.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea