Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Batalionul 2 Infanterie Mecanizată „Călugăreni” - 29 de ani de la înfiinţare

Vineri, 02/09/2022

Militarii Batalionului 2 Infanterie Mecanizată „Călugăreni” au sărbătorit, joi, 1 septembrie, în prezența directorului Statului Major al Forțelor Terestre, colonel Mihai Pîrva, 29 de ani de la înființarea structurii.

Pe timpul ceremoniei, camarazilor călugăreni cu rezultate deosebite li s-au conferit Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a III-a și diplome de merit, în semn de respect și apreciere pentru contribuția semnificativă adusă în procesul de instruire desfășurat atât pe teritoriul național, cât și în afara granițelor țării.

Înființat în 1993, a fost prima unitate din Armata României încadrată cu militari profesionişti şi a participat pentru prima dată ca unitate combatantă românească la operaţii în afara teritoriului naţional după Al Doilea Război Mondial. De-a lungul timpului, infanteriștii bucureşteni au fost prezenţi în 6 teatre de operaţii cu peste 3400 de militari participanţi.

Trebuie remarcate cele 1500 de misiuni executate în operaţia Antica Babilonia din Irak şi, de asemenea, faptul că a fost prima unitate din Armata României care a a preluat responsabilitatea unei provincii din Afganistan, Zabul, în cadrul ISAF.

La mulţi ani tuturor militarilor din batalion şi mult succes în executarea misiunilor ce vor urma!

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea