Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Antrenament în comun

Vineri, 11/10/2013
Căpitan Daniel Nistor

În perioada 6-12 octombrie a.c. o subunitate din cadrul Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei” participă la un exerciţiu de instruire în comun cu un pluton de militari din Armata Naţională a Republicii Moldova, exerciţiu desfăşurat în Poligonul Cincu.

Exerciţiul tactic cu trageri de luptă (LFX) se desfăşoară după un scenariu complex cu executarea tragerilor de luptă cu aruncătoare de bombe de calibrul 120 mm.

Militarii români şi moldoveni s-au antrenat prin utilizarea unor tehnici, tactici şi proceduri specifice operaţiilor de sprijin, scopul exerciţiului fiind creşterea interoperabilităţii între militarii celor două armate.

„Este un exerciţiu destul de folositor pentru noi, am învăţat foarte multe împreună cu personalul din România, a fost un exerciţiu chiar fructuos de ambele părţi, am învăţat multe şi probabil şi colegii români. Sper ca pe viitor să mai avem astfel de exerciţii în care, la fel, vom învăţa multe şi vom colabora în comun.”, ne-a declarat comandantul bateriei din cadrul Batalionului 22 de Menţinerea Păcii al Republicii Moldova, locotenent-major Dan Loici.

Comandantul Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei”, colonel Adrian Popescu a menţionat: „...pentru noi a fost un bun schimb de experienţă, am testat, am verificat proceduri şi am constatat că artileria este aceeaşi în fiecare ţară şi am reuşit să îndeplinim obiectivul pe care ni l-am fixat cu succes.”

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea