Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Alpiniada vânătorilor de munte - Festivitatea de premiere

Vineri, 07/02/2014
Maior Dan Crișan/Revista Forțelor Terestre

Potrivit prevederilor din regulamentul de organizare al alpiniadei de iarnă, cupa „Alpiniada Vânătorilor de Munte” care se acordă echipei desemnată campioană are calitatea de a fi transmisibilă. Această calitate se pierde şi cupa este câştigată definitiv de lotul care obţine locul întâi la etapa finală a Statului Major al Forţelor Terestre, două ediţii consecutive. Este cazul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal care, în ediţia a XI-a a Alpiniadei de Iarnă a Vânătorilor de Munte din 2014, câştigă pentru a doua oară, consecutiv, trofeul acestei competiţii aplicativ-militare.

 

La sfârşitul zilei de 6 februarie, în cazarma Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” din Vatra Dornei, în prezenţa comandanţilor de mari unităţi şi unităţi de vânători de munte din compunerea Forţelor Terestre, a comitetului de organizare a alpiniadei şi a primarului localităţii, a avut loc festivitatea de premiere a loturilor participante la concursul specialităţii militare a vânătorilor de munte.

Prima treaptă a podiumului întrecerii militare a fost ocupată de Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal. Locul doi al competiţiei a fost câştigat de lotul reprezentativ al unităţii gazdă, Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” din Vatra Dornei. Echipa Batalionului 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu” din Miercurea Ciuc a obţinut locul trei.

Clasamentul general pentru următoarele poziţii ale Alpiniadei de Iarnă a Vânătorilor de Munte, ediţia a XI-a, arată astfel:

Locul IV: Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”;

Locul V: comandamentul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”;

Locul VI: comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”;

Locul VII: Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”;

Locul VIII: Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea