Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Alpiniada Vânătorilor de Munte, ediția 2013 - Ștafeta

Miercuri, 17/07/2013
Plutonier-adjutant Cristian Surugiu

Astăzi, 16 iulie, în raionul poligonului de tragere Cheia al Bazei de Instruire pentru Vânători de Munte din garnizoana Predeal, s-a desfășurat prima probă a Alpiniadei Vânătorilor de Munte, ediția 2013.

Cele nouă loturi înscrise la concurs au aliniat la startul probei câte patru concurenți. Fiecare concurent a avut de parcurs un traseu de 5000 de metri lungime în teren accidentat, precum și o probă de aruncare a grenadelor de mână, de exercițiu, la precizie, cercul cu diametrul de 3 metri, care marca ținta, aflându-se la o distanță de 32 de metri. După parcurgerea traseului, înainte de predarea ștafetei coechipierului, vânătorii de munte au trebuit să se oprească pentru scurt timp pe aliniamentul de tragere pentru a executa cinci focuri de precizie asupra unei ținte piept aflată la distanța de 100 de metri.

Timpul în care concurenții au parcurs traseul, numărul de grenade și numărul de gloanțe care au lovit țintele precum și penalizările rezultate în urma aruncării grenadelor și numărului de gloanțe care nu au atins țintele au făcut departajarea loturilor după prima zi de concurs. Ca urmare la finalul probei de ștafetă din cadrul Alpiniadei Vânătorilor de Munte, ediția 2013, clasamentul se prezintă astfel:

Locul I: Batalionul 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi"

Locul II: Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa"

Locul III: Batalionul 17 Vânători de Munte "Dragoş Vodă"

Locul IV: Batalionul 22 Vânători de Munte "Cireşoaia"

Locul V: Batalionul 30 Vânători de Munte "Dragoslavele"

Locul VI: Batalionul 24 Vânători de Munte "General Gheorghe Avramescu"

Locul VII: Brigada 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu"

Locul VIII: Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada"

Locul IX: Batalionul 26 Vânători de Munte "Avram Iancu"

Cel mai bun timp a fost realizat de lotul Batalionului 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi" (1.28'.47''/ 4 concurenţi x 5 km), cel mai bun rezultat obţinut la aruncarea grenadei a fost realizat tot de echipa Batalionului 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi" (10 grenade din 12) iar cei mai buni trăgători s-au dovedit a fi militarii lotului Batalionului 22 Vânători de Munte "Cireşoaia" (20 de lovituri în ţintă din 20 de cartuşe alocate lotului).

Mâine, 17 iulie, vânătorii de munte se vor întrece la probele "regină" ale Alpiniadei, respectiv căţărare rapidă (liberă) şi proba de căţărare artificială la coardă dublă. Succes concurenţilor!

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea