Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

29 Aprilie - Ziua Veteranilor de Război

Marţi, 03/05/2022

          ”Sunt candele sfinte!

           Cât pâlpâie încă

           Mai dă-le onoruri!

           Acești oameni triști

           Ți-au clădit viitorul în piatră și-n stâncă

           Și-au murit pentru tine, ca tu să exiști!” Col. (rz.) Gheorghe Lăcătușu

           În fiecare an, în data de 29 aprilie, sărbătorim Ziua Veteranilor de Război, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

           În acest context, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă a participant astăzi, alături de ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori, organizată la Monumentul Eroilor Patriei, amplasat în fața Universității de Naționale de Apărare ”Carol I” din București.

           Aducem astăzi,un omagiu, celor care au pus viitorul Patriei, mai presus de propriul destin și de propria viață.Din respect pentru înaintașiinoștri, din recunoştinţa pentru veteranii de război, care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, dar și pentru cei plecați dintre noi, a cărorlecție de patriotism stă scrisăîn inima fiecăruia. La multi ani, Veteranilor de Război!

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea