Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

25 octombrie - Ziua Armatei României

Marţi, 25/10/2022

Astăzi, 25 octombrie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, la Mormântul Ostașului Necunoscut și la Monumentul Eroilor Patriei din București, precum și la Monumentele Eroilor din toate garnizoanele în care sunt dislocate structuri ale Forțelor Terestre Române, au avut loc ceremonii militare și religioase de depuneri de coroane și jerbe de flori.

* * *

Factor de echilibru și stabilitate în societate, Armata României este instituția fundamentală a statului, cu rol esențial în apărarea intereselor vitale ale poporului român. Prin semnificația sa, această zi readuce în memoria noastră faptele de arme ale ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă, în vremuri trecute sau prezente, pentru apărarea ființei naționale și a gliei strămoșești, pentru libertatea și siguranţa noastră.

Mărturia vie a vremurilor trecute sunt astăzi bravii veterani de război şi urmașii tuturor eroilor căzuţi pe câmpurile de bătălie. 25 Octombrie constituie, mai presus de toate, un înălţător şi pios moment de aducere aminte a celor care au luptat până la sacrificiul suprem pe fronturile cumplite ale ultimei conflagrații mondiale. Momentele relevante ale istoriei țării demonstrează că permanent am participat la dezvoltarea națiunii române, dar mai ales am luptat pentru păstrarea identității şi independenței acesteia.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea