Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

25 Octombrie - Ziua Armatei României

Marţi, 26/10/2021

Astăzi, 25 octombrie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, la Mormântul Ostașului Necunoscut din București și la Monumentele Eroilor din toate garnizoanele în care sunt dislocate structuri ale Forțelor Terestre Române, au avut loc ceremonii militare și religioase de depuneri de coroane și jerbe de flori.

Activitățile s-au desfășurat în format restrâns, cu respectarea tuturor măsurilor stabilite pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

* * *

An de an, la 25 octombrie, Armata României, model de dăruire pentru asigurarea continuității noastre pe un spațiu ce ne-a fost dat de Dumnezeu, într-un timp imemorial, își cinstește, cu mândrie, trecutul de luptă și jertfă.

Factor de echilibru și stabilitate în societate, ”sprijinul cel dintâi și cel din urmă al unui neam” - așa cum o definea Simion Mehedinți, Armata României este instituția fundamentală a statului, cu rol esențial în apărarea intereselor vitale ale poporului român.

Prin semnificația sa, această zi readuce în memoria noastră faptele de arme ale ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă, în vremuri trecute sau prezente, pentru apărarea ființei naționale și a gliei strămoșești, pentru libertatea și siguranţa noastră.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea