Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

„Jderii” din Piatra Neamț au un nou comandant

Marţi, 16/11/2021

În data de 15 noiembrie, la sediul Batalionului 634 Infanterie „Mareșal Jozef Pilsudski” din Piatra Neamț, a avut loc, în prezența comandantului Brigăzii 15 Mecaniză „Podu Înalt”, generalul de brigadă Daniel Pop și a comandantului garnizoanei Piatra Neamț, locotenent-colonelul Marius Dascălu, ceremonia de predare-primire a comenzii și a Drapelului de Luptă al unității, între locotenent-colonelul Vasile Mironescu și maiorul Ovidiu Pădurariu.

Locotenent-colonelul Vasile Mironescu, care a asigurat comanda batalionului pentru o perioadă de doi ani, a fost promovat pe o funcție în cadrul comandamentului Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași.

Maiorul Ovidiu Pădurariu s-a născut la data de 8 aprilie 1982 în municipiul Iași. În anul 2000, a absolvit Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza, iar în anul 2004, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu. În anul 2015, ofițerul a absolvit cursurile Facultății de Drept la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și în 2020, Studiile de Master Conducere Interarme Forțe Terestre ale Universității Naționale de Apărare „Carol I” din București. Până în prezent a îndeplinit mai multe funcții, de la comandant de pluton până la locțiitor comandant batalion.

În cariera sa a participat la trei misiuni internaționale în teatrul de operații din Afganistan în anii 2011, 2014 și 2017.

Comanda Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” urează ambilor ofițeri mult succes și realizări mărețe în noile funcții!

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea