Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Ștafeta Veteranilor a ajuns la Bistrița

Vineri, 22/10/2021

Purtată de-a lungul traseului Vatra Dornei- Bistrița, ștafeta roșie a ajuns în data de 21 octombrie, în garnizoana Bistrița și a fost predată la Monumentul Eroilor comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, colonelul Cornel- Traian Scurt.

Ștafeta a fost aplaudată pe traseu de artileriștii brigăzii la monumentele eroilor din localitățile Tiha Bârgăului și Prundu Bârgăului.

Voluntarii predau simbolic ștafeta, dar în realitate predau responsabilitatea de a îndeplini obiectivul acestei misiuni și anume aceea de a ajunge în punctul final, Carei, de Ziua Armatei României.

Misiunea INVICTUS continuă pe traseul roșu mâine, spre garnizoana Dej.

* **

Acest eveniment sportiv presupune purtarea, pe teritoriul României a trei ștafete, pe trasee diferite, care însumează peste 3500 de km și a căror culoare coincide cu culorile Drapelului Național - roșu, galben și albastru. Punctul final de întâlnire este municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, chiar în data de 25 octombrie, de Ziua Armatei României.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea