Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

ACTUAL

23/02/2024

În perioada 19-21 februarie, o echipă alcătuită din militari aparținând Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”din Predeal au participat la competiția aplicativ-militară Cupa „Jandarmeria montană la înălțime”, organizată de Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia „Regele Carol I”.

23/02/2024

În această săptămână, „Lupii Negri” au început în forță antrenamentele în facilitățile de instruire ale batalionului ieșean.

Camarazii noștri au exersat, într-un mod complex, tehnicile, tacticile și procedurile specifice obiectivelor pe care și le-au stabilit pentru acest an de instruire.

23/02/2024

În data de 21 februarie, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” - rotația a XV-a, generat de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „Milcov”, din Focșani, au executat, în poligonul Capu Midia, primul lor exercițiu cu trageri de luptă - LFX (Live Fire Exercise).

Cu această ocazie, unii dintre membrii echipajelor, care operează complexele antiaeriene Gepard, au primit „botezul focului”.

23/02/2024

În data de 3 octombrie 1997, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a fost nominalizat pentru constituirea unei structuri militare mixte româno-ungare, iar la 20 martie 1998 a fost semnat acordul privind înființarea Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii - prima structură (formată din militari ai celor două țări) de nivel batalion din țară.

Batalionul reprezintă un model de bună practică a cooperării remarcabile dintre două națiuni, subliniind, totodată, importanța instruirii în comun a partenerilor NATO.

20/02/2024

În aceste zile, „Șoimii Carpaților” au executat exerciții de rezolvarea unor situații tactice, în vederea ridicării nivelului de pregătire și a creșterii coeziunii la nivelul structurilor, concomitent cu implicarea instructorilor în procesul de formare a viitorilor soldați gradați profesioniști.

Împletind efortul instrucției intensive din modulul de bază, cu primul marș din drumul devenirii lor ca militari, recruții aflați în pregătire în cazarma Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”, sub atenta îndrumare a instructorilor, au primit, în data de 14 februarie, botezul focului.

20/02/2024

În data de 15 februarie, s-au împlinit 50 de ani de la înființarea Bazei 88 Reparații Tehnică și Armament, al cărei continuator este Centrul 88 Mentenanță ,,Ardealul".

20/02/2024

În perioada 12-16 februarie, a avut loc concursul militar-aplicativ de iarnă, pentru unitățile de instrucție - etapa pe Divizia 2 Infanterie „Getica".

Competiția a avut loc în județul Brașov, unde stratul de zăpadă consistent a creat condițiile ideale de organizare.

La concurs au participat loturile sportive ale brigăzilor și regimentelor subordonate Diviziei 2 Infanterie „Getica", acestea luând parte la probele de ștafetă, biatlon și patrulă.

20/02/2024

Luna lui Făurar nu a venit cu zăpadă, dar ninge cu activități de instruire multinaționale.

În perioada 5-27 februarie, structura de forțe din Caracal, sub umbrela Batalionului 22 Infanterie „Romanați”, s-a dislocat în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, din Cincu, unde, împreună cu Grupul de Luptă sub comandă franceză, au desfășurat exercițiile „EAGLE THUNDER” și „GREEN SCORPION 24.10.IV”.

14/02/2024

În perioada 15 ianuarie - 9 februarie, la Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu", din Florești, județul Cluj, s-a desfășurat „Instructor Training Course", susținut de BMATT (British Military Advisory Training Team).

La sfârșitul cursului, militarii români au primit certificate de absolvire, iar primii clasați o plachetă și o monedă cu sigla BMATT.

La rândul lor, instructorii British Military Advisory Training Team au primit din partea comenzii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu" plachete cu însemnele heraldice ale structurii.

14/02/2024

În data de 12 februarie, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab", a avut loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate al contingentelor militare din Polonia, rotația a XIII-a și rotația a XIV-a.

Contingentul militar polonez, din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei înaintate adaptate (tFP) pe Flancul Estic al Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din anul 2016.

Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea