Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

ACTUAL

22/09/2023

          Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Ciprian Marin, a primit miercuri, 20 septembrie, vizita delegației Forțelor Terestre din Republica Italiană, condusă de șeful acestora, generalul-locotenent Pietro Serino.

21/09/2023

            Ediția din acest an a „Invictus Games” s-a desfășurat în perioada 9-16 septembrie, la Düsseldorf, în Germania, și a reunit reprezentanți din 21 de națiuni din întreaga lume.

19/09/2023

             În perioada 11 - 15 septembrie, în facilitățile de instruire ale Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, din Miercurea Ciuc, s-a desfășurat Competiția „Soldatul / Subofițerul anului” - etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina”. După finalizarea probei de educație fizică militară din prima zi, cei mai buni soldați și subofițeri ai diviziei și-au testat abilitățile în poligonul Jigodin, în cadrul probei de instrucția tragerii cu armamentul de infanterie.

19/09/2023

               Pentru a cinsti faptele de vitejie ale celor care au pus Patria mai presus de viață, în data de 16 septembrie, militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, alături de reprezentanții administrației publice locale, au participat la o serie de manifestări dedicate comemorării a 79 de ani de la eroicele lupte din Păuliș.

19/09/2023

          Duminică, 17 septembrie, la Monumentul Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial de pe Muntele Caraiman, a avut loc o ceremonie militară și religioasă de omagiere a eroilor neamului românesc cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului și a 10 ani de la înscrierea acestuia în Cartea Recordurilor. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, reprezentanți ai Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, dar și turiști.

19/09/2023

           Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” au participat, la finalul săptămânii trecute, împreună cu ceilalți aliați din cadrul Grupului de Luptă NATO, la prezentarea sarcinillor, misiunilor încredințate și a capabilităților Battle Group-ului, desfașurate în cadru întrunit pe teritoriul națiunii gazdă Polonia.

19/09/2023

         În data de 18 septembrie, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Ciprian Marin, a primit, la sediul instituției, vizita șefilor Promoției 2023 „General Constantin Christescu - 100”, ai instituțiilor de învățământ militar, postliceal și superior.

18/09/2023

              În această săptămână, militarii Batalionului 812 Infanterie „Bistrița” au desfășurat un exercițiu de conducere a focului, de tip FCX (Fire Control Exercise), de nivel batalion. Activitatea a debutat pe platoul unității cu o revistă de front care a inclus verificarea materialelor, armamentului și tehnicii din dotare, urmată de evaluarea subunităților în teren, de către o comisie a Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, condusă de locțiitorul comandantului brigăzii, colonelul Florin Ștefănescu.

18/09/2023

           Vineri, 15 septembrie, la sediul Batalionului 151 Infanterie „Războieni”, a avut loc ceremonia militară și religioasă prilejuită de sărbătorirea a 29 de ani de la înființarea batalionului ieșean. La eveniment au participat comandatul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Claudiu-Mădălin Tamaș, alături de șeful de stat major, colonelul Ionel Munteanu și de reprezentanții instituțiilor Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională din județul Iași.

18/09/2023

                În data de 14 septembrie, militarii Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania” au participat la comemorarea martirilor din localitatea sălăjeană Ip, la împlinirea a 83 de ani de la masacrul săvârșit aici de trupele de ocupație horthysto-fasciste.

Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea