Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

ACTUAL

03/05/2022

            Ziua Infanteriei a fost marcată astăzi, 30 aprilie, printr-o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane de flori la Monumentul Infanteriei Române amplasat în Parcul Kiseleff, din București.

                                                                                                              * * *

03/05/2022

          ”Sunt candele sfinte!

           Cât pâlpâie încă

           Mai dă-le onoruri!

           Acești oameni triști

           Ți-au clădit viitorul în piatră și-n stâncă

           Și-au murit pentru tine, ca tu să exiști!” Col. (rz.) Gheorghe Lăcătușu

           În fiecare an, în data de 29 aprilie, sărbătorim Ziua Veteranilor de Război, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

03/05/2022

             A venit rândul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeș, să desfășoare instrucția în comun cu vânătorii de munte francezi din cadrul Batalionului 27 Chasseurs Alpins. Prima zi de instrucție a celor două structuri a debutat cu alpinism șiinstrucția alpină, desfășurată în poligonul de alpinism Cheile Râșnoavei.

03/05/2022

           Structurile organice ale Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, din Galați, participă în această perioadă la exercițiul „DANUBIAN KNIGHT 22”,care se desfășoară în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

03/05/2022

             Ziua Forţelor Terestre Române a fost marcată astăzi, 28 aprilie,în prezenţa secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Marius Bălu şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu,printr-o ceremonie militară şi religioasă, desfăşurată la sediul instituţiei.

20/04/2022

           Militarii Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”, alături de elevii bistrițeni, au desfăşurat luni, 18 aprilie, activitatea de îngrijire a mormintelor eroilor căzuți la datorie - eroice au datdovadă de curaj și dragoste față de Patrie.

           Acestă acţiune a avut loc în Cimitirul Eroilor din Municipiul Bistrița, în contextual sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre - 23 aprilie

20/04/2022

          Militari din Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” împreună cu reprezentanții Asociației Farmecul Vieții au desfășurat astăzi o acțiune umanitară intitulată ,,Dăruiește pentru un Paște mai bun”.

15/04/2022

           Joi, 14 aprilie, militarii primului eșalon din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană ”Gheparzii de fier” au plecat din baza de antrenament Bemowo Piskie spre România.

           În ultimele șase luni, artileriștii antiaerieni dobrogeni s-au antrenat intens alături de aliații americani, britanici și croați aparținând Grupului de Luptă din Polonia, dar și de aliații națiunii gazdă, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, demonstrând că dețin un nivel înalt de profesionalism.

15/04/2022

           La data de 14 aprilie, structurile de nivel pluton de artilerie și posturi de cercetare de artilerie din cadrul Batalionului 817 Artilerie „Petru Rareș”, din Prundu-Bârgăului, au executat exerciții de antrenament în teren, pentru a fi în măsură să acționeze oriunde și oricând, în cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

15/04/2022

          Miercuri, 13 aprilie, la sediul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, a fost o zi plină de emoție pentru noii rezerviști voluntari, care se instruiesc în această perioadă în garnizoana Bistrița.

          Într-un cadru festiv, noilor recruți le-a fost prezentat Drapelul de Luptă al marii unități și totodată le-a fost înmânat armamentul individual.

          Le urăm bun venit noilor recruți și mult succes în cele ce urmează!

Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea