Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

ACTUAL

21/03/2019

Faza operaţională a modului de pregătire în context multinaţional „Platinum Eagle 19.1” derulată la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din zona localităţii Babadag, judeţul Tulcea, s-a terminat odată cu executarea, în data de 20 martie a.c., a unor trageri de luptă nivel companie de infanterie de către militarii români şi străini care au constituit subunităţile participante la această fază de instruire în comun.

19/03/2019

Baza Militară Kandahar, locul unde militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei” îşi îndeplinesc cu profesionalism misiunile încredinţate şi au grijă ca în permanenţă, relaţia lor cu populaţia locală să fie cât mai strânsă. Salvatorii, personalul cu atribuţii medicale din Batalionul 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei” desfăşoară în prezent o gamă largă de misiuni, în cadrul subunităţii proprii, împreună cu celelalte forţe ale coaliţie.

18/03/2019

Săptămâna trecută,  militari din  Batalionul 313 Cercetare “Burebista” au executat şedinţele specifice de tragere în poligonul Coada Izvorului. Ei continuă procesul de instruire specifică prin exersarea şi perfecţionarea tehnicilor şi procedurilor de culegere de informaţii, testarea abilităţilor privind lucrul în echipă, coeziunea şi modul de acţiune în condiţii dificile.

14/03/2019

La sediul Batalionului 612 Artilerie Antitanc „Maramureş” din Baia Mare, în prezenţa comandantului Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, colonelul George Sas, în data de 11 martie, s-a desfăşurat ceremonia militară de predare – primire a funcţiei de comandant al unităţii militare de artilerie. La ceremonie au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene, precum şi comandanţi ai instituţiilor Sistemului de Apărare Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

13/03/2019

În data de 13 martie a.c., la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, judeţul Tulcea, a avut loc ceremonia de deschidere a modulului de pregătire „Platinum Eagle 19.1”, parte a exerciţiului „Black Sea Rotational Force 19”, la care, pentru aproximativ două săptămâni (12 – 20 martie), participă 100 de militari din Armata Română şi 200 de militari din Bulgaria, Georgia, Moldova, SUA şi Ucraina.

13/03/2019

În perioada 11-12 martie, în garnizoana Braşov s-a desfăşurat Campionatul militar de cros, etapa pe Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”. La startul competiţiei s-au aliniat loturile batalioanelor subordonate brigăzii, care s-au întrecut pe distanţa de 10 km la masculin şi 6 km la feminin. Felicitări tuturor participanţilor, dar mai ales celor care au urcat pe podiumul acestei competiţii!

12/03/2019

În data de 12 martie a avut loc cea de-a IV-a întâlnire din seria de seminarii dedicate secţiunii “Experţii se adresează tinerilor” a proiectului “ANATOmia unei Alianţe”. În cadrul evenimentului, cadeţii Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” au întâlnit-o pe doamna Alina Coca, director adjunct operaţiuni media la NATO, care a abordat tema “O faţă feminină a NATO”, expunând studenţilor militari aspecte legate de rolul şi contribuţia femeilor în Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord. “Comunicarea ca o forţă soft” a fost un alt aspect dezbătut ca parte a interacţiunii.

11/03/2019

În cadrul întrecerii desfăşurate la Bucureşti, între 8 şi 10 martie, la care au luat startul peste 40 de echipe, pasionaţii de robotică din Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” au reuşit calificarea la etapa naţională, trecând prin toate probele: parcurgerea interviului şi a celor două inspecţii tehnice, derularea meciurilor de competiţii pe teren, calificarea şi festivitatea de premiere.

11/03/2019

În data de 09 martie a.c., în municipiul Curtea de Argeş a avut loc ceremonia de aşezare a osemintelor Regelui Carol al II-lea în Noua Catedrală şi Necropolă Regală, unde se află şi mormintele Regelui Mihai şi ale Reginei Ana. Evenimentele dedicate acestui act istoric au început când 11 militari ai Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeş, au scos sicriul Regelui Carol al II-lea din capela aflată în curtea mânăstirii şi l-au purtat până în Vechea Catedrală, unde a fost aşezat pe catafalc.

11/03/2019

Kandahar - Afganistan. Locul în care militarii români sprijină Forţele Naţionale de Securitate şi Apărare Afgane şi sunt alături de populaţia locală din Afganistan. Încă o zi de misiune pentru militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, dislocaţi de mai bine de o lună în Baza Militară Kandahar. Împreună cu partenerii americani, aceştia se pregătesc să execute o nouă misiune de angajare a liderilor locali, în aria de responsabilitate. Ne alăturăm şi noi Plutonului 3 Diamond, comandat de sublocotenentul Gabriel Păşcănuţ.

Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea