Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

HMMWV M-1114

 Vehiculul pe roti multirol de mare mobilitate este o masina de lupta de tip usor, cu grad mare de mobilitate. Este echipata cu un motor puternic pe motorina, cu transmisie automata.
 HUMVEE-urile se deplaseaza pe toate categoriile de drumuri, în toate tipurile de teren, de la jungla la desert, în orice conditii de vreme si temperatura, având o eficienta deosebita în teren accidentat. Se remarca prin durabilitate, mobilitate, eficienta si o geometrie unica, putând actiona pentru perioade lungi de timp cu o minima mentenanta.
 Usor blindata, cu o combinatie de otel si kevlar, geamurile au o grosime de aproximativ 10 cm si sunt capabile sa reziste la exploziile dispozitivelor electronice improvizate si armamentului de calibru mic. Lungimea autovehiculului este de 4,84m, înaltimea de 1,93m si latimea de 1,82m. Greutatea totala a autovehiculului este de 4447 kg având o sarcina utila de 1043 kg.
 Are o putere de foc sporita. Pe HMMWV M-1114 se poate monta mitraliera, instalatie lansare de rachete antitanc si aruncator de grenade antitanc.
 În acest vehicul pot fi transportati 4 militari echipati de lupta.
 Este fabricat în SUA. A intrat în productie în anul 1995

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea