Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Subofiter de comanda al Statului Major al Fortelor Terestre

Plutonier-adjutant principal Romeo-Bogdan Gheorghe

Plutonier-adjutant principal Romeo-Bogdan Gheorghe s-a nascut la 11 ianuarie 1979 in localitatea Vaslui.
Plutonier-adjutant principal Romeo-Bogdan Gheorghe a fost împuternicit în funcția de Subofițer de comandă al Statului Major al Forțelor Terestre la data de 01.01.2023. Înainte de a prelua responsabilitățile acestei funcții a fost Subofițer de comandă la Batalionul 151 Infanterie, din Brigada 15 Infanterie Mecanizată, a Diviziei 4 Infanterie.
Plutonier-adjutant principal Romeo-Bogdan Gheorghe a urmat cursurile Școlii de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre, arma artilerie și rachete (1998-2000). A fost numit în prima funcție, de șef echipă calculatori, la Divizionul 347 Artilerie, a Brigăzii 34 Mecanizată, Divizia 1 Infanterie.
Pe întreaga durată a carierei, subofițerul a îndeplinit cu profesionalism atribuțiile posturilor care i-au asigurat promovarea până la funcția de Subofițer de comandă. A urmat toate cursurile de carieră necesare, completându-și competențele și prin numeroase cursuri de specializare, astfel: Battle Staff NCO Course, Conflict Management and Negotiation Course, curs de limba engleză – nivel intermediar, Introduction to NATO, Law of Armed Conflict și European Security and Defense Policy, ,,United States Sergeants Major Academy”, clasa 72 (2022).
Plutonier-adjutant principal Romeo-Bogdan Gheorghe este licențiat în psihologie, la Universitatea ,,Al. I. Cuza”, din Iași (2013) și a obținut o diploma de master, la Universitatea ,, Gh. Asachi”, din aceeași localitate, în Managementul mediului și Energie durabilă (2019).
Subofițerul a participat la patru misiuni în teatrele de operații din Afganistan și Irak, de asemenea a participat la diferite exerciții multinaționale, atât în țară cât și în străinătate acumulând experiență profesională în zona de execuție și de stat major,.
Este căsătorit, are doi copii și este pasionat de drumeție și motociclism.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea