Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Sâmbătă, 16/02/2019

Soldaţii profesionişti care urmează cursurile de instruire militară de bază în centre de pregătire ale Forţelor Terestre au participat sâmbătă, 16 februarie 2019, la ceremoniile dedicate depunerii legământului de credinţă faţă de ţară. La aceste festivități s-au alăturat rude ale militarilor, reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Terestre, alți militari în activitate, militari în rezervă şi în retragere, veterani de război, precum şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale.


Vineri, 15/02/2019

„Misiunile nostre sunt mai puţin răsunătoare, dar fără de acestea nicio unitate nu poate pleca la luptă. (...) În această unitate există şi va exista întotdeauna forţa, determinarea şi tăria de caracter pentru îndeplinirea cu succes a tuturor misiunilor.” Fragmentul face parte din mesajul transmis de comandantul Centrului 88 Mentenanţă „Ardealul”, colonel ing. Vasile Cotoi, în cadrul ceremoniei militare dedicate împlinirii a 45 de ani de la înfiinţarea unităţii.


Joi, 14/02/2019

Deși exercițiile tactice și tragerile de luptă reprezintă rodul muncii parcurse pe timpul întregii perioade de instrucție, îmbarcarea tehnicii pe tren reprezintă formarea și închegarea echipelor, momentul în care militarul află cu siguranță că poate să se bazeze pe cel de lângă el.
Astăzi, Detașamentul de Apărare Antiaeriană ,,Scorpionii Albaștrii'' au început deplasarea către Centrul Național de Instruire pentru Apărarea Antiaeriană din Capu Midia unde vor parcurge ultima etapă în pregătirea lor pentru misiunea ce o vor desfășura pentru 6 luni în Polonia.


Miercuri, 13/02/2019

În cadrul exerciţiului CIMIC VICTORY 19, specific domeniului cooperare civili-militari (CIMIC), în perioada 11 la 13 februarie a.c., în judeţele Arad, Cluj, Hunedoara, Mureş şi Alba, echipe de specialişti CIMIC din cadrul Batalionului 1 CIMIC al Statului Major al Forţelor Terestre şi specialişti în Afaceri Civile din armata Statelor Unite ale Americii (US Civil Affairs - US CA) aparţinând Comandamentului Forţelor Terestre ale SUA în Europa (USAREUR), desfăşoară o serie de activităţi CIMIC constând în vizite de informare - documentare la sediile Instituţiei Prefectului din judeţele enumerate


Vineri, 08/02/2019

Vineri, 08 februarie 2019, în prezenţa comandantului Brigăzii 15 Mecanizată, general de brigadă Remus Hadrian Bondor, a şefului Secţiei de Educaţie Fizică Militară din Statul Major al Apărării, colonel Cristian Pelea şi a comandantului Batalionului 17 Vânători de Munte ,,Dragoş Vodă”, locotenent–colonelul Iuliu – Ilie Cristian Arsene, la sediul Batalionului 17 Vânători de Munte din Vatra Dornei a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursurilor aplicativ – militare de iarnă pentru unităţi de instrucţie, etapa pe Ministerul Apărării Naţionale.


Miercuri, 06/02/2019

Detaşamentul de Apărare Antiaeriană ”Liliecii Negri” a participat alături de partenerii din cadrul misiunii Enhanced Forward Presence (eFP) la exerciţiul NATO de alertare ”Bull Run 8” care a avut ca scop testarea capacităţii de reacţie rapidă în caz de criză şi verificarea nivelului interoperabilităţii în cadrul Grupului de Luptă.
”Bull Run 8” a început cu alertarea întregului personal, mobilizarea trupelor şi dislocarea acestora într-o nouă zonă de operaţii.


Miercuri, 06/02/2019

Elevii caporal Raluca Caran şi Ionuţ Stanciu sunt colegi de clasă şi au media 10.00 la finalul semestrului I, rezultate care confirmă faptul că pasiunea dublată de muncă este o premisă a succesului. Sunt un model pentru colegii lor, nu doar pentru performanţele lor, ci şi pentru continuitatea în pregătire, munca, ambiţia, seriozitatea, sensibilitatea şi determinarea de care dau dovadă de la intrarea în colegiu.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea