Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Marţi, 15/10/2019

A doua etapă a exerciţiului a fost reprezentată de exerciţii de antrenament în teren. Temperaturile scăzute pe timpul nopţii şi dimineţii, zilele cu ploaie, efortul fizic şi psihic depus pe timpul pregătirii, terenul muntos împădurit de la altitudini de 1.300 m la 1.788 m au fost principalele provocări ale exerciţiului “Sarmis 19”.


Marţi, 15/10/2019

La jumătatea lunii octombrie a avut loc finalul unei noi ediţii anuale a concursului aplicativ-militar care, în ultima sa fază, derulată în Munţii Bucegi, din judeţul Braşov, apus în competiţie cele mai bune loturi sportive din marile unităţi şi unităţi din Forţele Terestre Române.


Luni, 14/10/2019

Aproximativ 1.000 de militari români, britanici şi bulgari desfăşoară, în perioada 6 – 18 octombrie, exerciţiul multinaţional „SARMIS 19”, în zona Brădet – Grohotiş – Trăisteni, din judeţul Braşov.

Perioada de pregătire este condusă de Brigada 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” şi are ca obiective realizarea interoperabilităţii, perfecţionarea capacităţii comandamentelor de a planifica şi de a conduce acţiuni militare de tip hibrid şi antrenarea forţelor în ducerea acţiunilor de luptă în teren muntos.


Vineri, 11/10/2019

Militarii Batalionului 2 Rachete Antiaeriene din Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu" au executat miercuri, 9 octombrie 2019, trageri de luptă cu complexul KUB, în cadrul exerciţiului tactic desfăşurat în Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „Gl. de brigadă Ion Bungescu" din Capu Midia.


Vineri, 11/10/2019

Eroii martiri bârgăuani au fost comemoraţi în cadrul unei ceremonii emoţionante, care a avut loc joi, 10 octombrie, în comuna Prundu-Bârgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Această localitate a fost declarată prin lege localitate-martir a neamului românesc, în anul 2008, în semn de cinstire pentru jertfele date, pentru eroismul manifestat şi în memoria martirilor căzuţi pentru cauze naţionale, în timpul ocupaţiei fascisto-horthyste, din perioada august 1940 – octombrie 1944.


Joi, 10/10/2019

Militarii Brigăzii 15 Mecanizate se află în această săptămână la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, din judeţul Galaţi, pentru executarea unor exerciţii tactice cu trageri de luptă, cu trupe în teren. La activitate participă militari din Batalionul 151 Infanterie, Batalionul 634 Infanterie, Batalionul 335 Artilerie şi Batalionului 198 Sprijin Logistic, care asigură suportul necesar desfăşurării în condiţii optime a activităţilor.


Miercuri, 09/10/2019

În poligonul Ujdorogd din Ungaria s-a desfăşurat, miercuri, 2 octombrie, ceremonia de închidere a exerciţiului „Wise Foresight 2019”. Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa locţiitorul pentru Operaţii al Şefului Statului Major General Ungar, general de brigadă Zsolt Sandor, locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, şi a locţiitorului comandantului Brigăzii 5 Infanterie „Istvan Bocskai”, colonel Istvan Toth.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea