Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Militarii Forţelor Terestre la exerciţiul KFOR 22 în Germania

Marţi, 08/11/2016
Locotenent Alexandru Helerea

8 noiembrie 2016 - Exerciţiul de repetare a misiuni KFOR 22                                       O companie formată din militari ai Batalionului 26 Vânători de Munte „Avram Iancu” şi un pluton din Batalionul 265 Poliție Militară „Tudor Vladimirescu” participă la exercițiul de repetare a misiunii ”MRE KFOR 22” în Joint Multinational Readiness Center (JMRC) - Centrul de Instruire al Armatei SUA din Hohenfels, Germania. Aceştia se pregătesc alături de militari din SUA, Albania, Armenia, Moldova, Portugalia şi Slovenia, prin operațiuni de stabilitate, misiuni de control ale mulțimii, realizarea a punctelor de observare mobile și de asigurare a libertății de mișcare pe căile de comunicații.

Activitățile pentru exercițiul de repetare a misiunii KFOR 22 au fost structurate într-un scenariu fictiv, dar bazat pe lecții învățate pe timpul derulării unor misiuni reale. Acest scenariu a presupus executarea patrulării pe jos sau pe mijloace auto, pe teritoriul Kosovo replicat în cadrul poligonului de instruire.

* * *

În perioada 20 octombrie – 7 noiembrie a.c., 130 de militari din Forţele Terestre Române, aparţinând Batalionului 26 Vânători de Munte „Avram Iancu” şi Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu”, participă la exerciţiul KFOR 22, ce se desfăşoară la Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania.

Scopul exerciţiului este de antrenare a subunităţilor destinate să execute misiuni în parteneriat cu structuri KFOR şi EUFOR, după un scenariu bazat pe situaţia de securitate actuală din Kosovo.      

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea